آدرس مطب دندانپزشکی در کرج تلفن کلینیک ارتودنسی در کرج
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / ارتودنسی / کاندیدای ارتودنسی؛ چه کسانی باید ارتودنسی کنند ؟

کاندیدای ارتودنسی؛ چه کسانی باید ارتودنسی کنند ؟

ارتودنسی یکی از تخصص های دندانپزشکی است که برای اصلاح و رفع مشکلات دندان و فک مورد استفاده قرار می گیرد. هر کسی در هر سنی که به دلیل داشتن دندان های نامرتب و ناهماهنگ دچار مشکل شده است و از لبخند خود لذت نمی برد می تواند کاندیدای ارتودنسی دندان باشد. زمانی که فرد دارای مشکلاتی مانند نامرتبی دندان‌ها، نبود مادرزادی دندان و یا داشتن دندان اضافی، وجود فاصله بین دندان‌ها، زاویه و چرخش دندان‌ها و یا مشکلاتی از قبیل جلو یا عقب بودن فک‌ها نسبت به جمجمه باشد، تمامی این موارد توسط متخصص ارتودنسی تشخیص داده می‌شود و شخص، کاندید انجام درمان ارتودنسی می‌ گردد. اگرچه این روش زیبایی درمانی برای بهبود وضعیت دندان ها مناسب است؛ اما به همه افراد نیز پیشنهاد نمی شود. قبل از اینکه بخواهید برای انجام این عمل اقدام کنید، باید بدانید که آیا کاندید مناسبی برای ارتودنسی دندان هستید یا خیر. در ادامه این مطلب به ارزیابی اینکه ارتودنسی دندان برای چه کسانی مناسب است می پردازیم.

آنچه در این مطلب میخوانید

از کجا بفهمیم به ارتودنسی نیاز داریم ؟

در پاسخ به این سوال در حالت ساده می توان گفت تمام کسانی که دارای ناهنجاری در استخوان فک و آرایش دندان ها هستند، نیاز به ارتودنسی دارند. مشکلاتی که توسط ارتودنسی حل می شود، شامل موارد زیر می باشد:

برای اطمینان از اینکه مشکلات شما به طور دقیق چه مواردی است، متخصص ارتودنسی می تواند با عکسبرداری و اسکن، آنها را تشخیص دهد. از جمله مشکلات رایجی که می تواند در میان افراد نیازمند به ارتودنسی دندان دیده شود، می توان به دیپ بایت، کراس بایت، آندربایت، شلوغی دندان ها، وجود فضاهای خالی زیاد و … اشاره داشت.

کاندیدای مناسب و نامناسب ارتودنسی دندان

چه دندان هایی نیاز به ارتودنسی دارند ؟

دندان هایی که باید تحت درمان ارتودنسی قرار بگیرند عبارتند از:

  1. دندان های نامرتب
  2. دندان های فاصله دار
  3. دندان های بر روی هم قرار گرفته
  4. دندان هایی که باعث اختلال در گفتار شده اند.

ارتودنسی برای چه افرادی توصیه نمی شود؟

بهترین زمان و سن مناسب ارتودنسی

ارتودنسی در سنین زیر 15 سالگی

ارتودنسی در سنین کودکی می‌تواند به بهبود عملکرد دهان، فک‌ها و ایجاد اعتماد به نفس در کودکان کمک کند. معمولاً بهترین زمان برای شروع درمان ارتودنسی زیر 15 سالگی است. در این سنین، دندان‌های دائمی کودکان شروع به رشد کرده‌اند و جای آنها در دهان ثابت شده است. همچنین در این سنین فک‌های کودکان هنوز در حال رشد بوده و به راحتی قابل تغییر هستند.

ارتودنسی در 18 تا 20 سالگی

در این سن معمولاً رشد فک متوقف شده است. با این حال همچنان ارتودنسی می تواند گزینه مناسبی برای اصلاح بسیاری از مشکلات فکی و دندانی باشد. البته باید توجه داشته باشید که در 18 سالگی روند درمان ممکن است نسبت به سنین پایین تر کمی طولانی تر باشد.

ارتودنسی در 25 سالگی

ارتودنسی در سن 25 سالگی و بالاتر امکان پذیر است. هرچند طول دوره درمان ممکن است کمی زمانبر و طولانی باشد؛ اما سلامت و زیبایی دندان ها ارزش این کار را دارد.

ارتودنسی در 40 سالگی

اگرچه ارتودنسی در سنین پایین‌تر معمولاً بهتر جواب می‌دهد؛ اما ارتودنسی در 40 سالگی نیز ممکن است قابل انجام باشد. همه چیز به شدت ناهنجاری‌های دندانی و فکی شما، تصمیم شما و تعامل شما با ارتودنتیستتان بستگی دارد. اگر شما در این سن ناهنجاری‌های دندانی دارید و می‌خواهید این مشکلات را برطرف کنید، می‌توانید درمان ارتودنسی را آغاز کنید. با این حال، باید توجه داشته باشید که در سنین بالاتر ممکن است مدت زمان درمان طولانی‌تری داشته باشد.

ارتودنسی برای افرادی که عمل جراحی بینی دارند.

در جراحی بینی یکی از موارد مهم که جراح برای فرم نهایی بینی شما در نظر می‌گیرد، رابطه و تناسب آن با لب می‌باشد. باید در نظر داشته باشیم ازآنجاکه ارتودنسی می‌تواند با حرکت دادن آنها، فرم و موقعیت لب‌ها را تحت تأثیر قرار دهد، بهتر است که ابتدا درمان ارتودنسی پایان گیرد تا پس از تثبیت موقعیت لب‌ها و فک، بیمار به جراحی زیبایی بینی بپردازد.

ارتودنسی در زنان باردار

انجام ارتودنسی در دوران بارداری، یک فرآیند کاملاً بی‌خطر برای جنین است؛ اما ممکن است برای مادران چالش‌هایی را ایجاد کند. امکان ارتودنسی در دوران بارداری هم وجود دارد؛ اما به شرط آنکه این کار تحت نظر یک دندانپزشک متخصص انجام شود و به خوبی تمام مراقبت های ارتودنسی را انجام دهید.

ارتودنسی برای بیماران خاص

اکثر افرادی که مبتلا به اختلالات صرع یا حمله ناگهانی هستند می‌توانند از مراقبت‌های اولیه درمان ارتودنسی معمولی برخوردار شوند. بیماران باید قبل از جلسه ارتودنسی داروی عادی ضد صرع شان را مصرف کنند و غذای معمول خود را بخورند و از تنظیم وقت ارتودنسی برای اوقاتی که خسته هستند، خودداری کنند.
بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس (ms) بهتر است از درمان گروهی نزد متخصصین مقتضی همراه درمان ارتودنسی بهره مند شوند که شامل پزشک بیمار، متخصص اعصاب، متخصص ms، پرستار و سرپرست بیمار می‌شود.
بیشترین اختلال کلیوی که متخصصین ارتودنسی با آن مواجه می‌شوند نارسایی مزمن کلیه است. اگر بیماری به خوبی تحت کنترل باشد، درمان ارتودنسی منعی نخواهد داشت. درصورتیکه نارسایی کلیوی از نوع پیشرفته بوده و امکان دیالیز وجود داشته باشد باید درمان ارتودنسی به تعویق بیفتد.

آیا ارتودنسی برای افراد سیگاری مناسب است ؟

محتوای نیکوتین در توتون و تنباکو ممکن است باعث ایجاد لکه بر روی براکت ها و سایر دستگاه های ارتودنسی شود. این امر به خصوص برای افرادی که پلاک ارتودنسی نامرئی و یا ارتودنسی سرامیکی دارند ناخوشایند است؛ زیرا ظاهر لبخندشان حین درمان تحت تاثیر قرار می گیرد.

نتیجه گیری

ارتودنسی درمانی است که باعث زیبایی در لبخند و نظم در دندان های فرد می شود و در مواردی هم که نیاز به اصلاح فک باشد نیز کاربرد دارد. افرادی که دارای مشکلات دندان از قبیل دندان های اضافی، نامرتبی دندان ها، فاصله بین دندان ها، زاویه داشتن و یا چرخیدن دندان ها و یا مشکلات و مسائلی مانند عقب یا جلو بودن فک ها به نسبت جمجه و یا جابه جا بودن فک ها نسبت به یکدیگر و مواردی دیگر از این قبیل باشند، کاندید مناسبی برای ارتودنسی هستند. ارتودنسی محدودیت سنی نیز ندارد، بنابراین در هر سنی که باشید می توانید درمان ارتودنسی انجام بدهید؛ اما می‌توان گفت انجام این درمان در محدوده سنی کودکان به نحوی متفاوت انجام می شود چرا که در این رده سنی هنوز بافت ها و استخوان ها در حال رشد هستند و بر خلاف افراد بالغ، سیستم اسکلتی کودک سخت و تغییر ناپذیر نیست. از طرفی در برخی از موارد نیز انجام ارتودنسی ممنوع می باشد. برای اینکه بدانید کدام فرد کاندید مناسبی برای انجام ارتودنسی است، باید به دندانپزشک مراجعه کرده و وضعیت دندان‌های خود را با او در میان بگذارید. پزشک بعد از معاینه تمامی دندان‌ها و همچنین فک تشخیص می‌دهد که کاندید مناسبی برای این درمان هستید یا خیر.


آدرس : کرج ، خیابان شهید بهشتی ، بین چهار راه طالقانی و میدان شهدا ، ساختمان پزشکان شاهکرم، طبقه 11
تلفن : 09106106848 - 02632247810

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :

جدیدترین مقالات

جدیدترین اخبار و مقالات مربوط به ارتودنسی همچنین مطالب مرتبط با زیبایی لبخند را در بخش مقالات بخوانید

روند و زمان رویش دندانهای شیری و دائمیروند و زمان رویش دندانهای شیری و دائمی

زمان رویش اولین دندان دائمی پس از افتادن دندان شیری، معمولاً در دوره دندانی مختلط و در سنین ۶ تا ۷ سالگی کودکان آغاز می شود. ...

تاریخ انتشار : 1403-08-27

درمان خر و پف یا آپنه خواب توسط متخصص ارتودنسیدرمان خر و پف یا آپنه خواب توسط متخصص ارتودنسی

آپنه خواب یا وقفه تنفسی در خواب، یکی از مشکلات شایع تنفسی است که متخصصان ارتودنسی با اصلاح رشد فک و هدایت صحیح استخوانهای فک آن را درمان می کنند. ...

تاریخ انتشار : 1403-08-20

کاربردهای کش الاستیک یا اورینگ ارتودنسی چیست ؟کاربردهای کش الاستیک یا اورینگ ارتودنسی چیست ؟

کش های ارتودنسی بین براکت های دندانهای فک بالا و پایین قرار می گیرند و با اعمال فشار کنترل شده باعث جابجایی دندانها و تراز کردن فک ها می شوند. ...

تاریخ انتشار : 1403-08-13