آدرس مطب دندانپزشکی در کرج تلفن کلینیک ارتودنسی در کرج
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / ارتودنسی / چرا دوره درمان ارتودنسی طولانی می شود؟

چرا دوره درمان ارتودنسی طولانی می شود؟

ارتودنسی شاخه‌ای از دندانپزشکی است که تخصص آن در زمینه‌ی درمان بیمارانی است که هنگام بستن دهان، دندان‌هایشان در موقعیتی نادرست قرار می‌گیرند که منجر به نامرتبی دندان‌ها و مال اکلوژن می‌شود. ارتودنسی همچنین شامل درمان و کنترل جنبه‌های مختلف رشد فک و صورت (مشکلات ارتوپدیک فکی و دندانی) و شکل و رشد فک می‌شود. معمولاً افرادی که قصد استفاده از این روش درمانی را دارند، تمایل دارند هرچه سریع‌تر این دوره تمام شده و ابزارهای ارتودنسی را خارج کنند. به این صورت هم با جسم خارجی درون دهان خود روبرو نیستند و هم لبخندی زیباتر خواهند داشت؛ اما در این روش هیچ دوره زمانی دقیقی برای درمان وجود ندارد. به عبارت دیگر، مدت زمانی که مشخص شده است یک تخمین خواهد بود. با این حال، عوامل بسیاری وجود دارد که در تعیین روند درمان موفقیت آمیز، تأثیرگذار خواهد بود و این زمان برای همه افراد یکسان نیست. به طور کلی درمان ارتودنسی 1 تا 2 سال طول می کشد. در برخی افراد که ناهنجاری دندانی کمتری دارند این مدت کمتر از یک سال و در افرادی که ناهنجاری های شدید و پیچیده دارند ممکن است حدود 3 سال طول بکشد. در ادامه برخی از عوامل را که در این مدت زمان تأثیر گذار هستند، برای شما شرح خواهیم داد.

آنچه در این مطلب میخوانید

عوامل موثر بر طول دوره درمان ارتودنسی

اولین عاملی که می توانیم در این زمینه معرفی کنیم مربوط به دندان پزشک شما می شود. فرآیند گذاشتن براکت های ارتودنسی بر روی دندان های شما، چکاپ های ماهیانه و… می تواند یکی از موارد و موضوعاتی باشد که زمان زیادی را لازم دارد. این موضوع در حالی است که اگر از یک ارتودنتیست متخصص و ماهر درخواست کنید تا روند درمانی ارتودنسی شما را به عهده بگیرد، متوجه می شوید که چقدر تجربه و مهارت او در سرعت روند درمانی مؤثر است، نسبت به زمانی که پزشک شما یک فرد تازه کار است.

شدت ناهنجاری یکی دیگر از عوامل مهم تأثیرگذار در طول درمان می باشد. معمولاً طول درمان بیماران با ناهنجاری های شدیدتر بیشتر از بیماران دیگر می باشد. هر چه ناهنجاری های فکی و یا روابط فکی بیشتر باشد، زمان مورد نیاز برای درمان نیز بیشتر می شود. در صورتی که نامرتبی دندان ها خفیف تا متوسط باشد، درمان ارتودنسی معمولاً حدود یک سال زمان خواهد برد.

سرعت حرکت دندان های هر فرد با فردی دیگر متفاوت است. دندان های بسیاری از افراد حتی در سنین بزرگسالی نیز به سرعت به براکت های ارتودنسی جواب می دهند و جابجا می شوند. البته برخی از دستگاه ها وجود دارند که با لرزش فرکانس بالا و بازسازی استخوان اطراف ریشه، دندان ها را تحریک می کنند تا راحت تر جا به جا شوند. در واقع آنها می توانند مدت زمان درمان ارتودنسی را تا 30 درصد کوتاه تر کنند. در روش های جدید ارتودنسی در زمان کوتاه نیز از همین دستگاه ها استفاده می شود.

درمان ارتودنسی یک کار گروهی است. نه تنها ارتودنتیست و همکاران او برای بهبودی لبخند شما تلاش می‌کنند، بلکه شما هم باید در این فرایند با آنها همکاری کنید. شما باید به درستی از دندان‌ها و بریس‌های اینویزیلاین مراقبت کنید و تمام توصیه‌های ارتودنتیست خود را دنبال کنید. اگر همه چیزهایی را که از شما خواسته می‌شود رعایت کنید، طول درمان شما می‌تواند کوتاه‌تر شود؛ اما اگر استفاده از کش‌های خود را فراموش کنید یا حداقل 22 ساعت در روز از الاینرهای اینویزیلاین خود استفاده نکنید، احتمالاً طول درمان شما افزایش می‌یابد. بنابراین، نحوه مراقبت شما از دندان‌ها و بریس‌ها بر طول درمان تأثیرگذار است. برای مراقبت از دندان‌ها و بریس‌ها باید هر روز مسواک بزنید، نخ دندان بکشید، بریس‌ها را تمیز کنید و از خوردن غذاهای جویدنی، سفت، چسبناک و شیرین خودداری کنید.

متقاضیان ارتودنسی امروزه گزینه های زیادی برای انتخاب دارند که شامل بریس های فلزی سنتی، بریس های سرامیکی و الاینرهای شفاف از انواع ارتودنسی هستند. بریس های فلزی از فلز استیل ساخته شده که این سیستم را بسیار مستحکم و قوی نگه می دارد. از طرفی بریس های سرامیکی و الاینرهای شفاف زیباتر از بریس های فلزی به نظر می رسند و بیشتر بزرگسالان آنها را ترجیح می دهند. نوع ارتودنسی نیز یکی از عوامل تأثیرگذار بر مدت زمان درمان ارتودنسی می باشد.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد: برگشت نامنظمی دندانها پس از اتمام دوره درمان با ارتودنسی

چگونه طول درمان ارتودنسی را کاهش دهیم؟

به طور معمول در درمان ارتودنسی، حرکت دندان ها به آهستگی صورت می گیرد؛ اما با این حال عوامل بسیاری بر کاهش طول مدت درمان ارتودنسی تأثیر دارند که عبارتند از:

  1. مراجعه در سن پایین تر: یکی از موارد بسیار مهمی که بر کاهش طول درمان ارتودنسی اثرگذار است،‌ سن بیمار می باشد. اگر ارتودنسی در سن پایین تری انجام شود، روند درمان راحت تر و سریع تر انجام می شود.
  2. تشخیص به موقع مشکلات و بیماریهای دهان و دندان: در صورتی که مشکلات دهان و دندان در زمان مناسب و به موقع تشخیص داده شود، تأثیر بسیاری بر طول درمان ارتودنسی دندان دارد.
  3. مراقبت های لازم از دستگاه ارتودنسی: در صورت مصرف غذاهای سخت و چسبنده و همچنین در صورت بروز حادثه با شکستن براکت ها، طول درمان ارتودنسی افزایش خواهد یافت. همچنین اگر بیمار دارای دستگاه های ارتودنسی متحرک می باشد، باید در حفظ و نگهداری آن کوشا باشد؛ زیرا گم شدن و یا آسیب دیدن آن، علاوه بر هزینه ی مضاعف سبب افزایش طول درمان ارتودنسی خواهد شد.
  4. مراجعات منظم به مطب ارتودنسی نیز دارای اهمیت زیادی می باشد که اگر در این مراجعات سهل انگاری شود،‌ طول درمان افزایش خواهد یافت.
  5. اگر فردی دارای دندان قروچه باشد، باید این مورد را به اطلاع ارتودنتیست خود برساند؛ زیرا دندان قروچه می تواند سبب اختلال در روند درمان شود.
طولانی شدن طول درمان ارتودنسی

زودتر برداشتن براکت های ارتودنسی چه مضراتی دارد؟

کاهش مدت زمان ارتودنسی در نگاه اول یک مزیت محسوب می‌شود؛ اما کیفیت درمان و نتیجه نهایی بارها از طول درمان مهم‌تر است. گاهی اوقات اصرار برای ارتودنسی در زمان کوتاه، باعث چنین عوارضی می‌شود:

اهمیت زمان ‌بندی در درمان ارتودنسی

طول درمان ارتودنسی و تأثیر شروع درمان در سنین مختلف یکی از مواردی است که می تواند در زمینه درک میزان تأثیر گذاری ارتودنسی راهگشا باشد. طول درمان بسته به نوع و شدت ناهنجاری دندانی فکی ایجاد شده، سن بیمار مراجعه کننده، همکاری بیمار با روند درمانی و باید و نبایدهای آن، شرایط بیولوژیک فرد تحت درمان ارتودنسی، درآوردن یا درنیاوردن دندانها و غیره متفاوت می باشد؛ ولیکن به طور میانگین طول درمان ارتودنسی در حدود 2 سال می باشد و ممکن است در بعضی موارد درمان تا چند سال به طول بیانجامد. شناخت این موارد می تواند به فرد کمک کند که با کمترین هزینه ممکن و بدون نیاز به جراحی و از طریق استفاده از درمان ارتودنسی به اهداف خود که فک و دندان های مرتب، زیبا و سالم و جدای از آن درست و راحت تر جویدن غذا است، دست پیدا کند. به طور کلی زمان بندی مناسب در درمان ارتودنسی اثرات زیر را به همراه دارد:


آدرس : کرج ، خیابان شهید بهشتی ، بین چهار راه طالقانی و میدان شهدا ، ساختمان پزشکان شاهکرم، طبقه 11
تلفن : 09106106848 - 02632247810

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :

جدیدترین مقالات

جدیدترین اخبار و مقالات مربوط به ارتودنسی همچنین مطالب مرتبط با زیبایی لبخند را در بخش مقالات بخوانید

نحوه برداشتن براکت های ارتودنسی؛ مراقبتهای پس از درماننحوه برداشتن براکت های ارتودنسی؛ مراقبتهای پس از درمان

برداشتن ارتودنسی از روی دندانها در واقع آخرین مرحله درمان ارتودنسی است که باید توسط متخصص ارتودنسی با ابزارها و تکنیک ها خاص برداشته شود. ...

تاریخ انتشار : 1403-06-17

انواع برس یا مسواک بین دندانی؛ کاربردها، نکات و روش استفادهانواع برس یا مسواک بین دندانی؛ کاربردها، نکات و روش استفاده

این برس ها برای تمیز کردن نواحی غیر قابل دسترس و فواصل بین دندانها استفاده می شود و به کاهش جرم و پلاک دندان بخصوص پس از ارتودنسی و ایمپلنت کمک می کند ...

تاریخ انتشار : 1403-06-13

مهمترین علل و عوامل از دست دادن دندان هامهمترین علل و عوامل از دست دادن دندان ها

عوامل متعددی مانند پوسیدگی دندان ، بیماری‌های لثه و آسیب های فیزیکی می توانند منجر به خراب شدن و از دست رفتن دندان ها شوند. ...

تاریخ انتشار : 1403-06-10