لیزر دقیقا چه نقشی در درمان ارتودنسی دارد؟
استفاده از لیزر برای انجام روش های مختلف در زمینه درمان ارتودنسی در چند سال گذشته محبوبیت بیشتری پیدا کرده است. دلیل اصلی این امر آن است که در مقایسه با گزینههای دیگر بسیار انعطاف پذیرتر و ایمن تر میباشد.
- کاربردهای لیزر در ارتودنسی
- مزایای درمان ارتودنسی با لیزر
- کاربردهای لیزر در ارتودنسی و دندانپزشکی
- هزینه ارتودنسی با لیزر
- عوارض ارتودنسی با لیزر
- آیا ارتودنسی با لیزر خطر دارد؟
- مراقبت های بعد از ارتودنسی با لیزر
- لیزر چه تاثیری در روند ارتودنسی دارد؟
- انواع لیزر در درمان ارتودنسی دندان
- سفید کردن دندان با لیزر
- آیا لیزر می تواند درمان ارتودنسی را سرعت بخشد؟
کاربردهای لیزر در ارتودنسی
در ارتودنسی، لیزر کاربردهای رایج بسیاری دارد، از جمله تسریع حرکت دندان، بازسازی استخوان، آماده سازی سطح مینای دندان قبل از باندینگ، جدا کردن براکتهای سرامیکی، کاهش درد پس از اعمال فشار ارتودنسی و جلوگیری از دمینرالیزاسیون مینای دندان. کاربردهای بافت نرم مانند فرنکتومی، کانتورینگ لثه و افزایش طول تاج نیز با استفاده از لیزرهای دندانی قابل دستیابی است.
همچنین بخوانید : هرآنچه باید درباره ارتودنسی دندان در بارداری بدانید
مزایای درمان ارتودنسی با لیزر
ارتودنسی با کمک لیزر مزایای متعددی را ارائه می دهد که می تواند روند درمان ارتودنسی را بهبود بخشد. در اینجا برخی از مزایای مرتبط با ارتودنسی به کمک لیزر آورده شده است:
- تسریع بهبودی؛ استفاده از لیزر در روشهای ارتودنسی می تواند باعث بهبود سریعتر در مقایسه با روشهای سنتی شود. انرژی لیزر فعالیت سلولی و جریان خون را تحریک می کند که می تواند بازسازی بافت را تسریع کند و تورم و ناراحتی بعد از عمل را کاهش دهد.
- دقیق و کم تهاجمی؛ لیزرها امکان هدف گیری دقیق بافت های نرم را فراهم می کنند و در نتیجه کمترین آسیب را به نواحی اطراف وارد میآورند. این دقت نیاز به بریدگی را به حداقل می رساند و منجر به ناراحتی کمتر و بهبود سریعتر در مقایسه با روش های سنتی می شود.
- کاهش زمان درمان؛ در برخی موارد می توان از فناوری لیزر برای تسریع حرکت دندان در طول درمان ارتودنسی استفاده کرد. لیزر به طور بالقوه می تواند زمان کلی درمان را کاهش دهد و منجر به نتایج سریعتر برای بیمار میشود.
- کاهش خونریزی؛ فناوری لیزر رگهای خونی را در حین برش میسوزاند که منجر به کاهش خونریزی در طول درمان میشود. این موضوع نه تنها میدان دید واضح تری را برای متخصص ارتودنسی فراهم می کند، بلکه تجربه راحتتری برای بیمار خواهد بود.
- زیباسازی پیشرفته؛ روشهای لیزری میتوانند با تغییر شکل بافت لثه یا برداشتن بافت اضافی، به لبخندی دلپذیرتر و نتایج زیبایی شناختی بهتر منجر شود.
**توجه به این نکته ضروری است که مزایای ارتودنسی با لیزر ممکن است بسته به روش خاص و شرایط فردی بیمار متفاوت باشد.
کاربردهای لیزر در ارتودنسی و دندانپزشکی
از جمله کاربردهای لیزر در درمان ارتودنسی و دندانپزشکی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- برداشتن بافت: لیزر برای برداشتن قطعات ریز بافت از دهان که میتواند باعث سرطان دهان شود و همچنین برای برداشتن فرنوم استفاده میشود.
- تغییر شکل بافتها: در کنار برداشتن بافتهای غیر ضروری، از لیزر درمانی برای اصلاح خط لثه نیز استفاده میشود. با تغییر شکل بافت ها، به ویژه پس از انجام ارتودنسی میتوان بافت لثه را به صورتی هدفمند تراز کرد.
- درمان بیماری لثه: لیزر در حذف باکتری ها بسیار موثر است، بنابراین برای بیماری های لثه نیز استفاده می شود. پس از پایان درمان، لثه بسته میشود تا از رشد مجدد باکتریها جلوگیری شود.
- بریدن فرنوم زبان: فرنوم چینخوردگی پوست زیر قسمت جلویی زبان است. جدا شدن فرنوم از زبان را فرنکتومی می گویند که با استفاده از لیزر انجام می شود.
هزینه ارتودنسی با لیزر
هزینه ارتودنسی با لیزر یکی از دغدغههای بیماران است اما متاسفانه به کار بردن لیزر در اکثر موارد درمانی تحت پوشش بیمه های درمانی قرار نمی گیرد و بیمار باید به صورت آزاد هزینه آن را پرداخت کند و به همین ترتیب می تواند هزینه ای بالاتر از سایر روش های ارتودنسی داشته باشد. نمی توان هزینه نهایی را به طور دقیق محاسبه کرد و این هزینه به مواردی از جمله میزان تخصص ارتودنتیست، موقعیت جغرافیایی کلینیک، سن بیمار و نوع و شدت ناهنجاری بستگی دارد.
عوارض ارتودنسی با لیزر
در حالی که ارتودنسی با لیزر کمترین میزان عوارض جانبی را ایجاد میکند، اما در صورت عدم اجرا توسط یک متخصص ارتودنسی با مهارت بالا، میتواند عوارض نادر زیر را به دنبال داشته باشد:
- لیزرهای بافت سخت گاهی اوقات می توانند باعث آسیب به پالپ دندان شوند.
- لیزر می تواند رشد بافت را در دهان تحریک کند.
- احتمال آسیب به لثه وجود دارد.
آیا ارتودنسی با لیزر خطر دارد؟
لیزر در درمان ارتودنسی برای همه سنین ایمن بوده و از سال 1994 برای کاربردهای دندانی استفاده شده است. لیزر را میتوان بدون نگرانی در مورد آسیب رساندن به بافت اطراف دندان یا خود دندانها استفاده کرد. از آنجایی که درمان با لیزر دندان بسیار ملایم است، در بسیاری از مواقع، حتی برای نوزادان و بیماران جوان نیز گزینه درمانی مناسبی است.
مراقبت های بعد از ارتودنسی با لیزر
- پس از انجام ارتودنسی با لیزر لازم است که بهداشت دهان و دندان رعایت شود. درست است که گاهی اوقات لیزر روند بهداشت دهان و دندان را تسهیل میکند، اما ارتودنتیستها همواره رعایت این امر را توصیه میکنند.
- در صورت نیاز و برای کاهش درد از استامینوفن یا ایبوپروفن طبق دستور دندانپزشک استفاده کنید.
- ناحیه تحت درمان ممکن است تا 24 ساعت کمی ملتهب باشد. لذا روزانه 2 تا 3 بار با آب نمک گرم بشویید تا هر گونه ناراحتی از بین برود.
- پس از انجام کار با لیزر، تا 48 ساعت دندانهای خود را با احتیاط مسواک بزنید.
- از خوردن غذاهای سفت و تند خودداری کنید، چرا که این غذاها میتوانند التهاب را بیشتر کرده و روند بهبودی را کندتر کنند.
لیزر چه تاثیری در روند ارتودنسی دارد؟
روش لیزر در ارتودنسی زمانی مفید است که یک دندان دائمی درست در پشت لایه نازکی از بافت لثه قابل رویت باشد. در ارتودنسی، لیزر می تواند به برداشتن بافت اضافی کمک کند تا قرار دادن بریس ها با دقت بیشتری انجام شود.
انواع لیزر در درمان ارتودنسی دندان
از انواع مختلف لیزر که در درمان ارتودنسی استفاده میشود، میتوان موارد زیر را نام برد:
-
لیزر بافت نرم
همانطور که از نام آن پیداست، لیزرهای بافت نرم برای انجام درمانهای دندانی که بافتهای نرم دهان را درگیر میکنند، استفاده میشود. کسانی که از بیماریهای عمده ی لثه رنج می برند یا دارای بافت بیش از حد لثه هستند با لیزرهای نرم درمان می شوند. با استفاده از این لیزرها، نتایج به دست آمده را می توان بلافاصله مشاهده کرد.
-
لیزر بافت سخت
به طور مشابه، لیزرهای بافت سخت برای برش دقیق دندان ها استفاده می شود. این به ارتودنتیست اجازه می دهد تا پوسیدگی دندان را بدون تأثیر بر مینا و عاج آن خارج کند. این نوع لیزر همچنین برای آماده کردن دندان قبل از پرکردن کانال ریشه استفاده می شود.
سفید کردن دندان با لیزر
سفید کردن دندانها معمولاً با موادی انجام می شود که به مینای دندان آسیب میزنند. اما در این روش، سفید کننده روی هر دندان اعمال می شود و گرمای تولید شده توسط لیزر، کارایی آن را بهبود بخشیده و کل فرآیند را تسریع میکند. از آنجایی که سفید کننده های مورد استفاده در این درمان بسیار غلیظ هستند، اقدامات احتیاطی ویژه ای برای کاهش حساسیت دندان انجام می شود تا از دندان محافظت شود. این فرآیند هرگز نباید بدون راهنمایی یک متخصص انجام شود و فقط قبل یا بعد از درمان ارتودنسی توصیه می شود.
آیا لیزر می تواند درمان ارتودنسی را سرعت بخشد؟
فناوری لیزر به بهبود درمان ارتودنسی، کاهش زمان درمان و جلوگیری از روش های جراحی کمک شایانی کرده است. بنابراین این روش های ساده لیزری باعث صرفه جویی در زمان و هزینه ی بیماران می شود. قبل از اکثر روشها فقط از بیحسکنندههای موضعی استفاده میشود، بدون نیاز به تزریق. همچنین این روش خونریزی را به حداقل رسانده، تورم ایجاد نمیکند. بیماران می توانند بلافاصله پس از اتمام مراحل لیزر ارتودنسی به فعالیتهای روزانه خود بپردازند. از آنجایی که ارتودنتیست شما می تواند اکثر این روش ها را انجام دهد، نیازی به مراجعه به متخصص دندانپزشکی دیگر برای دریافت این خدمات نیست.
بیشتر بخوانید: ارتودنسی متحرک چیست و طول درمان آن چقدر است؟
آدرس : کرج ، خیابان شهید بهشتی ، بین چهار راه طالقانی و میدان شهدا ، ساختمان پزشکان شاهکرم، طبقه 11
تلفن : 09106106848 - 02632247810
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
رفع مشکلات اورژانسی درمان ارتودنسی
تاریخ انتشار : 1403-02-21تاریخ بروز رسانی : 1403-05-22 -
لیست غذاهای مناسب و نامناسب در دوره ارتودنسی
تاریخ انتشار : 1402-07-21تاریخ بروز رسانی : 1403-05-22 -
درمان ارتودنسی اپن بایت یا به هم نرسیدن دندانهای بالا و پایین
تاریخ انتشار : 1402-09-08تاریخ بروز رسانی : 1403-04-26 -
مینی اسکرو ارتودنسی یا پیچ ارتودنسی چیست و چه کاربردی دارد؟
تاریخ انتشار : 1402-10-11تاریخ بروز رسانی : 1403-06-05 -
ارتودنسی بهتر است یا کامپوزیت؟
تاریخ انتشار : 1402-08-05تاریخ بروز رسانی : 1403-04-26
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .