آدرس مطب دندانپزشکی در کرج تلفن کلینیک ارتودنسی در کرج
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / ارتودنسی / درمان ارتودنسی با استفاده از پیچ مینی اسکرو

درمان ارتودنسی با استفاده از پیچ مینی اسکرو

هر چند وقت یکبار، در دندانپزشکی و سایر زمینه ها، فناوری جدیدی به وجود می آید که نوید تغییر روش های استاندارد را می دهد. TADS (دستگاه های لنگرگاه موقت) دقیقاً جدید نیستند - ارتودنتیست ها از دهه 1980 از آنها استفاده می کردند - اما امروزه در حال پذیرش گسترده ای هستند. مزایایی که آنها برای برخی از بیماران ارتودنسی ارائه می دهند را می توان حتی پیشگامانه نامید.

آنچه در این مطلب میخوانید

مینی اسکرو (TAD) چیست؟

در اصل، TADS ایمپلنت‌های کوچک و پیچ مانندی هستند که از آلیاژ تیتانیوم ساخته شده‌اند و بدون جراحی، داخل استخوان فک قرار می گیرند که تا مدتی با اعمال نیرو به دندلن های دیگر، باعث حرکت آنها شوند. همانطور که از نامشان پیداست، آنها موقتی هستند - معمولاً در طی چند ماه از درمان در جای خود باقی می مانند و سپس برداشته می شوند. عملکرد آنها ایجاد یک انکوریج پایدار است - یعنی یک نقطه ثابت که می توان دندانهای دیگر را در اطراف آن حرکت داد.

علت اهمیت انکوریج

دندان در فک، داخل استخوان و بافت پریودنتال است که دندان را به استخوان متصل می کند. حرکت دندان ها باعث می‌شود که این بافت به آرامی کنار رفته و با اعمال نیرو توسط دستگاه‌های ارتودنسی، مانند سیم‌ها و کش‌ها، اصلاح شوند.

اما برای انجام کار خود، آن نیرو نیاز به یک نقطه ثابت برای فشار دادن دارد. در صورت امکان، ارتودنتیست ها از دندان های عقبی به عنوان لنگر استفاده می کنند - اما گاهی اوقات ممکن است برای ایجاد انکوریج لازم به هدگیر نیاز باشد.

درمان لبخند لثه ای با مینی اسکرو

یکی از کاربردهای TAD یا مینی اسکرو درمان لبخند لثه ای است. مینی اسکرو کمک می‌کند تا دندان‌های جلویی فک بالا به سمت عقب یا بالا حرکت کنند و دندان‌ها هم‌تراز شوند. این شرایط به‌ مرور لبخند لثه‌ای را برطرف می‌کند.

مینی اسکرو ارتودنسی

آیا نصب مینی اسکرو ارتودنسی الزامی است؟

به منظور جابجایی دندان هایی که در موقعیت نامناسب قرار دارند، سایر دندان های اطراف معمولاً یک تکیه گاه پایدار برای نیروی اعمال شده توسط بریس ایجاد می کنند. استفاده از این دندان ها همیشه امکان پذیر نیست و گاهی اوقات این نیرو ممکن است باعث حرکت نامناسب دندان ها شود. در چنین مواردی، مینی اسکرو می تواند به عنوان یک لنگر یا انکوریج برای کمک به صاف کردن دندان ها و بستن فواصل استفاده شود.

کاربرد مینی اسکروی ارتودنسی

در زیر رایج ترین کاربردهای مینی ایمپلنت ارتودنسی آورده شده است:

حداقل دو مینی ایمپلنت 1.5 میلیمتری بالای دندان های خلفی قرار داده می‌شود تا به بالا بردن دندان ها کمک کنند و باعث کاهش اپن بایت قدامی شود. گاهی اوقات شما نیاز به قرار دادن 4 مینی ایمپلنت دارید. 2 تا در باکال و 2 تا در کام. در موارد شدید، ممکن است نیاز باشد که مینی ایمپلنت را برای کاهش ریسک آسیب به دندان‌های آسیاب، بالاتر قرار دهید.

یکی دیگر از کاربردهای مینی ایمپلنت های ارتودنسی، اینتروژن دندان های فوق العاده بیرون زده است. استفاده از دستگاه های انکوریج موقت برای اینتروژن مولر، ممکن است با بریس های سکشنال انجام شود. توصیه می شود دو ایمپلنت مینی قرار داده شود. در باکال 8.5 میلیمتر طول و در کام 11 میلی متر برای جبران ضخامت بافت کام.

از دست دادن دندان ها با درجات متفاوتی از تحلیل استخوان همراه است. این از دست دادن استخوان چالشی را برای جایگزینی دندان از دست رفته با ایمپلنت دندان ایجاد می کند. جایگزین دیگری برای ایمپلنت دندان، بستن فضا با بریس در صورت وجود دندان کافی است. این تکنیک به استفاده از دستگاه انکوریج موقت TAD برای هدایت نیرو به سمت دندان از دست رفته نیاز دارد. ارتودنتیست شما اطمینان حاصل می‌کند که اندازه ی ریشه ی دندان متحرک به اندازه کافی قوی است. ریشه های مخروطی در مولرها در حرکت، ضعیف عمل می کنند.

1.اگر مینی ایمپلنت به صورت مزیالی قرار گیرد، به یک سیستم کانتی لور نیاز است تا نیرو را ارائه کند.

2.اگر مینی ایمپلنت به صورت دیستالی قرار گیرد، باید از یک فنربسته برای ایجاد نیرو استفاده شود.

نیش نهفته می تواند باعث تحلیل ریشه ی دندان های مجاور شود. در صورت وجود چنین آسیبی و در مراحل اولیه، دور کردن نیش از دندان آسیب دیده برای جلوگیری از آسیب بیشتر بسیار مهم است. با قرار دادن TAD در قسمت دیستال دندان نیش و به اندازه کافی بالا برای جلوگیری از حرکت بیشتر، این انکوریج اسکلتی، خطر آسیب بیشتر به ریشه دندان های مجاور را تا حد زیادی کاهش می دهد.

آیا گذاشتن و برداشتن مینی اسکرو دردناک است؟

TAD ممکن است ترسناک به نظر برسد، اما قرار دادن و برداشتن مینی ایمپلنت شما تجربه ای تقریبا بدون درد است.

قبل از قرار دادن TAD ، از مقدار کمی بی حس کننده موضعی برای بی حس کردن ناحیه استفاده می‌شود. هنگامی که ایمپلنت شما را قرار می دهند ممکن است کمی فشار احساس کنید. با از بین رفتن اثر داروی بی حسی، ممکن است کمی ناراحتی احساس کنید. در صورت نیاز می توانید از مسکن های بدون نسخه استفاده کنید تا به شما کمک کند.

هنگامی که زمان برداشتن TAD شما فرا می رسد، شما نیازی به بی حسی نخواهید داشت و این ناحیه باید طی چند روز آینده به خوبی بهبود یابد.

مراحل‌ نصب مینی اسکرو در ارتودنسی

  1. یک مینی اسکرو را می توان در هر زمانی در طول درمان ارتودنسی شما قرار داد.
  2. برای بی حس کردن لثه از بی حس کننده موضعی استفاده می شود. همچنین ممکن است از شما خواسته شود که از دهانشویه ی ضد باکتری استفاده کنید.
  3. ممکن است ابتدا یک سوراخ در فک برای وارد کردن پیچ ایجاد شود یا ممکن است به آرامی مستقیماً در استخوان وارد شود.
  4. همچنین ممکن است هنگام قرار دادن پیچ، احساس فشاری را تجربه کنید.
  5. گاهی اوقات از یک وسیله پلاستیکی به عنوان راهنما برای کمک به قرار دادن پیچ دقیقا در موقعیت مناسب استفاده می شود.
  6. یک بریس را می توان فوراً یا در ملاقات بعدی به مینی اسکرو وصل کرد تا حرکت دندان شروع شود.

مینی ایمپلنت ارتودنسی چقدر در درمان ارتودنسی موثر است؟

TAD ها به عنوان یک لنگر در طول درمان ارتودنسی عمل می کنند. آن‌ها از حرکت ناخواسته ی دندان جلوگیری می‌کنند و به دستیابی به نتایج بزرگی کمک می‌کنند که قبلاً فقط با هدگیر یا جراحی فک می‌توانست انجام گیرد، مانند اصلاح اپن بایت.

نکات قابل توجه در درمان ارتودنسی با مینی اسکرو

برای استفاده از این روش لازم است موارد زیر را مد نظر قرار دهید. توجه به این نکات موجب کاهش عوارض مینی اسکروی ارتودنسی و افزایش موفقیت درمان خواهد شد.

  1. انتخاب ارتودنتیست با تجربه و متخصص در استفاده از مینی اسکروها برای تشخیص نیازهای خاص هر بیمار و انتخاب اسکروهای مناسب
  2. تهیه اسکروهای با کیفیت و دقیق از تولید کنندگان معتبر
  3. توجه ویژه به بهداشت دهانی برای پیشگیری از خرابی دندان‌ها، التهاب و عفونت لثه
  4. رعایت دقیق دستورالعمل‌ها و راهنمایی‌های دندانپزشک برای مراقبت و نگهداری صحیح اسکروها
  5. کنترل مرتب نیروهای اعمالی به دندان‌ها توسط اسکروها برای جلوگیری از آسیب به دندان‌ها

عوارض و خطرات ارتودنسی مینی اسکرو

با هر ایمپلنت پزشکی، خطرات و عوارض خاصی ممکن است ایجاد شود، هرچند به ندرت. در اینجا خطراتی وجود دارد که باید قبل از انجام عمل از آنها آگاه بود:

میزان موفقیت درمان با پیچ ارتودنسی چقدر است؟

شواهد محدودی در مورد عملکرد مینی اسکروها وجود دارد، اما هیچ نگرانی ایمنی در مورد استفاده از آنها وجود ندارد. میزان موفقیت بیش از 80 درصد است. مینی اسکرو معمولاً طوری قرار می گیرد که بین ریشه دو دندان قرار گیرد. در بیشتر موارد در طول درمان، ثابت می‌‌مانند.

ارتودنسی با مینی اسکرو برای چه افرادی مناسب است؟

در بیشتر موارد، دندانپزشک از دندان‌های اطراف به‌عنوان لنگر استفاده می‌کند. اما گاهی ممکن است امکان این کار وجود نداشته باشد. معمولا در شرایط زیر، ارتودنسی مینی اسکرو توصیه می‌شود:

هزینه مینی اسکروی ارتودنسی چقدر است و چه تاثیری روی هزینه ی نهایی ارتودنسی دارد؟

مینی اسکرو بخشی از روند درمان شما است و باید علاوه بر ارتودنسی، برای قرار دادن پیچ ارتودنسی هم هزینه کنید. قیمت این روش در کلینیک‌ها و مطب‌های مختلف و با توجه به میزان تجربه ارتودنتیست و همچنین نوع مینی اسکرو استفاده شده متفاوت است.


آدرس : کرج ، خیابان شهید بهشتی ، بین چهار راه طالقانی و میدان شهدا ، ساختمان پزشکان شاهکرم، طبقه 11
تلفن : 09106106848 - 02632247810

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :

جدیدترین مقالات

جدیدترین اخبار و مقالات مربوط به ارتودنسی همچنین مطالب مرتبط با زیبایی لبخند را در بخش مقالات بخوانید

ارتودنسی دندان فاصله دار یا دیاستما چگونه است ؟ارتودنسی دندان فاصله دار یا دیاستما چگونه است ؟

دیاستما یا فاصله بین دندانها، به ویژه در دندانهای جلو، ممکن است به دلایلی مانند اندازه نامتناسب دندانها، مشکلات رشد فک یا عادت‌های غلط ایجاد شود. ...

تاریخ انتشار : 1403-06-25

واتر جت دندان چیست و چه کاربردهایی دارد ؟واتر جت دندان چیست و چه کاربردهایی دارد ؟

دستگاه واتر جت دندان با استفاده از فشار آب ، به طور موثر و سریع مواد غذایی و پلاک‌ ها را از فواصل بین دندانی و خط لثه حذف می‌ کند. ...

تاریخ انتشار : 1403-06-21

نحوه برداشتن براکت های ارتودنسی؛ مراقبتهای پس از درماننحوه برداشتن براکت های ارتودنسی؛ مراقبتهای پس از درمان

برداشتن ارتودنسی از روی دندانها در واقع آخرین مرحله درمان ارتودنسی است که باید توسط متخصص ارتودنسی با ابزارها و تکنیک ها خاص برداشته شود. ...

تاریخ انتشار : 1403-06-17