ارتودنسی سرامیکی چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟
نامرتب بودن دندانها علاوه بر تاثیر منفی بر ظاهر افراد، میتواند مشکلاتی را نیز در ساختار و عملکرد فک و دهان ایجاد کند. از همین رو، روشهای مختلفی برای بهبود وضعیت دندانها ایجاد شده است. یکی از پرکاربردترین روشها، ارتودنسی دندانها است. ارتودنسی در واقع یک روش درمانی در دندانپزشکی است که در طی آن، با استفاده از سیم های مخصوص و ساختارهایی به نام براکت، دندانها بصورت محکم بسته شده و با اعمال نیرو در طی مدت زمان طولانی، در محل مناسب خود قرار میگیرند. خود ارتودنسی نیز انواع مختلفی دارد. ارتودنسی سرامیکی یکی از انواع ارتودنسی است که طرفداران خود را پیدا کرده است و افراد زیادی با توجه به مزایای آن از آن بهره مند میشوند. در این مطلب قصد داریم تا شما را با ارتودنسی سرامیکی آشنا کرده و مزایا و معایب آن را برشمریم. بنابراین تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
ارتودنسی شفاف
ارتودنسی شفاف یکی از انواع ارتودنسی است که از آن برای مرتب کردن و چینش منظم دندانها درفک استفاده میشود. در ارتودنسی رایج، ساختارهایی به نام براکت بر روی دندان قرار میگیرند که با عبور سیم از داخل آن ها، باعث مرتب شدن دندان ها میشوند. در ارتودنسی شفاف نیز اساس کار همین است، با این تفاوت که به جای سیم و براکت فلزی ارتودنسی معمولی، در ارتودنسی شفاف از سیم و براکتهایی به رنگ دندان یا شفاف استفاده میشود. با توجه به اینکه جنس این براکت ها از سرامیک یا کامپوزیت است، این روش را ارتودنسی سرامیکی نیز می نامیم. بنابراین تنها تفاوت ظاهری ارتودنسی شفاف و ارتودنسی معمولی را میتوان در شفاف بودن، رنگ و سفیدی سیم و براکت استفاده شده نامید.
براکت سرامیکی چیست؟
براکت یا بریس ارتودنسی یک قطعه کوچک است که با استفاده از یک چسب مخصوص به نام کامپوزیت، بصورت محکم بر روی دندانها می چسبد. سیم های ارتودنسی از میان شیار کوچکی که در براکت وجود دارد عبور میکنند و از طریق براکت ها، نیرو های لازم را به دندان ها منتقل می کنند. ارتودنسی شفاف نیز تمام این ویژگی ها را دارد ولی برخلاف ارتودنسی معمول با براکت فلزی، جنس براکت ها از سرامیک، رزین یا مواد کامپوزیتی است.
حتما این مقاله را نیز مطالعه کنید: ارتودنسی به زبان ساده
مزایای ارتودنسی سرامیکی چیست؟
- همرنگ بودن دستگاه های این نوع ارتودنسی منجر به جلب توجه کمتری میشود و زیبایی بیشتری دارد.
- براکت ها و بریس های سرامیکی بر خلاف براکت های فلزی، معمولا در تصویربرداری اشعه ایکس از دهان، اختلال ایجاد نمیکنند.
معایب ارتودنسی سرامیکی
- به دلیل جنس حساس تر براکت ها، احتمال شکستن بیشتری دارند که نیازمند دقت بیشتری برای مراقبت از آنها می باشد.
- طول مدت درمان با براکت های سرامیکی بیشتر از براکت های فلزی می باشد.
- هزینه ی بالاتری دارند.
- در صورت تماس این براکت ها با دندان های فک مقابل، می تواند باعث سایش شدید دندان ها شوند.
- گاهی ممکن است حساسیت لثه را در پی داشته باشند.
- به دلیل اندازه ی بزرگتر براکت های سرامیکی نسبت به براکت های فلزی، ممکن است با مسواک زدن اختلال داشته باشند.
- امکان لکه دار شدن آنها وجود دارد.
ارتودنسی همرنگ دندان برای چه کسانی قابل انجام است؟
اگرچه ارتودنسی همرنگ دندان برای همه افراد قابل انجام است اما توصیه میشود افرادی که تمام دندانهای دائمی آنها رویش کرده و افراد بالغ و کسانی با دغدغه های زیبایی به سراغ این روش بروند. چرا که لازم است دقت بیشتری برای مراقبت از دستگاه ها داشتع باشند تا احتمال شکستن براکت های سرامیکی کاهش یابد.
ارتودنسی سرامیکی بهتر است یا فلزی؟
هر یک از انواع ارتودنسی برای طیفی از افراد بهتر است. به طور کلی، در صورتی که افراد تحرک بالایی داشته و فعالیت های فیزیکی خشنی مانند انواع ورزشهای رزمی را انجام میدهند، بهتر است به سراغ ارتودنسی سرامیکی نروند، زیرا ارتودنسی سرامیکی نسبت به ارتودنسی فلزی شکنندگی بالایی دارد. در صورتی که هزینه نهایی ارتودنسی نیز برای شما مهم است، ارتودنسی فلزی میتواند گزینه بهتری نسبت به ارتودنسی سرامیکی باشد. حساسیت به سرامیک نیز میتواند یک مانع جدی در استفاده از این روش باشد. علاوه بر تمام این موارد، شرایط دندان افراد نیز در انتخاب ارتودنسی بهتر موثر است. دندانهایی که بهم ریختگی بیشتری دارند، نیاز به ساختارهای محکم تری نیز دارند که در این حالت، ارتودنسی فلزی یک گزینه ایده آل است.
مطلب پیشنهادی : جدیدترین نوع ارتودنسی دندان
طول دوره درمان ارتودنسی سرامیکی
طول دوره درمان ارتودنسی سرامیکی به وضعیت دندانها و انتظارات افراد وابسته است. به طور معمول انتظار میرود بین 6 ماه تا سه سال دوره درمان ارتودنسی سرامیکی به طول بکشد. ذکر این نکته نیز لازم است که طول دوره درمان ارتودنسی سرامیکی بیشتر از دوره درمان ارتودنسی فلزی است و اگر به دنبال سریع ترین روش بهبود وضعیت دندانهای خود هستید، ارتودنسی سرامیکی نباید انتخاب اول شما باشد.
میزان اثرگذاری ارتودنسی سرامیکی در درمان ناهنجاری های دندان
ارتودنسی سرامیکی برای ناهنجاری های شدید دندان مناسب نیست. همانگونه که اشاره شد، ارتودنسی سرامیکی توان تحمل نیروی زیاد مانند ارتودنسی فلزی را ندارد، از همین رو توصیه میشود تا در صورت ناهنجاری های شدید دندان، ارتودنسی فلزی به جای ارتودنسی سرامیکی انتخاب شود.
قیمت ارتودنسی سرامیکی
قیمت ارتودنسی سرامیکی به عوامل مختلفی وابسته است اما به طور کلی قیمت آن از ارتودنسی فلزی به مراتب بیشتر است. از جمله عوامل موثر در قیمت ارتودنسی سرامیکی میتوان به قیمت بیشتر براکت های سرامیکی و تفاوت بین برندهای مختلف این براکت ها و ماهیت سرامیک های استفاده شده، طول مدت زمان بیشتر درمان، برداشتن سخت تر این براکت ها از روی سطح دندان ها در پایان درمان، جنس سیم های مورد استفاده و نیز هزینه ی تعویض براکت های سرامیکی شکسته شده اشاره نمود.
شما می توانید برای اصلاح لبخند لثه ای و سایر ناهنجاری های فک صورت به مطب دکتر پدرام دانش کاظمی در کرج مراجعه نمایید.
آدرس : کرج ، خیابان شهید بهشتی ، بین چهار راه طالقانی و میدان شهدا ، ساختمان پزشکان شاهکرم، طبقه 11
تلفن : 09106106848 - 02632247810
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
آیا درمان ارتودنسی باعث لق شدن دندان ها می شود؟
تاریخ انتشار : 1402-10-30تاریخ بروز رسانی : 1403-04-26 -
وسایل و ابزار نوین کمکی بهداشت دهان و دندان بعد از ارتودنسی
تاریخ انتشار : 1402-09-30تاریخ بروز رسانی : 1403-05-22 -
تاثیر داروها در ارتودنسی چگونه است؟
تاریخ انتشار : 1402-10-27تاریخ بروز رسانی : 1403-04-26 -
درمان عقب بودن فک بالا با فیس ماسک چگونه است؟
تاریخ انتشار : 1402-10-08تاریخ بروز رسانی : 1403-05-22 -
انواع طرح لبخند؛ ارتودنسی اصلاحی لبخند در زنان و مردان
تاریخ انتشار : 1403-05-24تاریخ بروز رسانی : 1403-06-07
نظرات کاربران درباره این مطلب :ندا نظری [ 1402-07-15 ]
سلام من دندون هام از حالت طبیعی یه خورده کوچک تره آیا ارتودنسی قد دندان ها رو هم افزایش میده یا فقط مرتب میکنه؟
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .