همه چیز درباره ارتودنسی دیمون
یکی از جدید ترین روش های درمان ارتودنسی برای رفع ناهنجاریهای دهان و دندان ارتودنسی دیمون می باشد. در روشهای سنتی و معمول، سیمها به کمک کش های خیلی کوچک به براکت ها متصل میشوند. اما در ارتودنسی دیمون این مسئله کاملا متفاوت می باشد، به این صورت که بریسهای دیمون با براکتهای تخصصی طراحی شدهاند که به جای اتصالات کشسان یا فلزی سنتی، درپوشهای کشویی یا گیرههای داخلی دارند. این روش به سیم ها اجازه می دهد تا آزادانه تر حرکت کنند و میزان اصطکاک را کاهش میدهد. در ادامه به بررسی بیشتر ارتودنسی دیمون و تفاوت آن با دیگر روش ها می پردازیم.
- ارتودنسی دیمون چیست؟
- مزایای ارتودنسی دیمون
- معایب ارتودنسی دیمون
- درمان با ارتودنسی دیمون برای چه افرادی مناسب است؟
- کاربرد ارتودنسی دیمون
- انواع بریس ارتودنسی دیمون
- ارتودنسی دیمون برای چه کسانی مناسب نیست؟
- مراقبت از ارتودنسی دیمون
- ارتودنسی دیمون چقدر طول میکشد؟
- ارتودنسی دیمون بهتر است یا ارتودنسی نامرئی؟
- هزینه ارتودنسی دیمون
ارتودنسی دیمون چیست؟
ارتودنسی دیمون یکی از انواع ارتودنسیهای ثابت بوده که به دلیل مزایای زیادی که دارد، امروزه نسبت به سایر روشهای ارتودنسی سنتی طرفداران بیشتری دارد. دراین سیستم ارتودنسی به جای استفاده از براکتهای معمول که از کش (اورینگ ارتودنسی) برای نگه داشتن سیم ارتودنسی کمک می گیرند، از براکتهایی با قابلیت باز و بسته شدن کشویی استفاده میشود که جز استانداردهای ارتودنسی دیمون می باشد. اصطلاحا به اینگونه سیستمهای ارتودنسی که بسته شدن براکتها به صورت خودکار انجام می شود را سیستمهای سلف لیگیت (self ligating) مینامند. این سیستم براکتی، به گونه ای طراحی شده که طول دوره درمان و صاف شدن دندان ها و مراجعه به متخصص ارتودنسی را کاهش داده و از طرفی باعث صرفه جویی در زمان و هزینه شده و همچنین راحتی بیشتر بیماران را فراهم می کند.
همچنین بخوانید: نگهدارنده ارتودنسی(ریتینر) چیست و کاربرد آن
مزایای ارتودنسی دیمون
- تعداد مراجعات کمتر به ارتودنتیست
- درمان سریعتر و کاهش 3 تا 7 ماهه طول دوره درمان ارتودنسی
- ظاهر بهتر نسبت به ارتودنسی معمولی و فلزی
- نگهداری و مراقبت آسان تر
- فشار کمتر به دندان و احساس درد خفیف تر
- سهولت بهداشت و افزایش سلامت دهان و دندان
- ثبات بهتر
- ساده تر، موثر تر و نتایج مطلوب تر در درمان ناهنجاری های شدید
معایب ارتودنسی دیمون
- بریسهای دیمون با وجود اینکه کوچک تر هستند، همچنان دارای براکتها و سیم های فلزی هستند که برای دیگران قابل مشاهده است، بنابراین کاملاً نامرئی نیستند.
- مانند هر درمان ارتودنسی، در چند روز اول تا زمانی که به آنها عادت کنید، مقداری درد تجربه خواهید کرد، که کاملا طبيعي می باشد.
- در برخی موارد، بسته به طول درمان و عوامل دیگر، بریس های دیمون می توانند هزینه بیشتری نسبت به بریس های سنتی داشته باشند.
درمان با ارتودنسی دیمون برای چه افرادی مناسب است؟
این روش مناسب اکثر افراد می باشد اما درمان با ارتودنسی دیمون بیشتر مناسب افرادی می باشد که شرایط و ناهنجاری های زیر را دارند:
-
بافت لثه بیمار ضعیف باشد.
بعضی از افراد هستند که بافت لثه و استخوان ضعیف تری دارند و از آنجایی که در این روش میزان فشاری که به لثه و دندان وارد میشود در مقایسه با سایر روشها کمتر است، بسیار مناسب چنین بیمارانی است.
-
بیمار نیاز به کشیدن دندان ندارد.
برخی اوقات ناهنجاری دندانهای بیمار زیاد می باشد، اما متخصص تشخیص میدهد که نیازی به کشیدن دندان نیست، در این زمان بهترین گزینه برای درمان استفاده از براکت های دیمون است.
-
تنگی قوس فک بالا
باریک بودن فک بالا یکی از دلایلی می باشد که باعث میشود دندانها به درستی روی هم قرار نگیرند، در چنین مواقعی نیاز به ارتودنسی می باشد. اما یکی از مناسب ترین روشها استفاده از براکت های دیمون است، زیرا با فشار کمتر و به مرور زمان به اصلاح این مشکل کمک می کند.
کاربرد ارتودنسی دیمون
ارتودنسی دیمون برای اصلاح ناهنجاری های زیر کاربرد دارند:
- چرخش دندان ها
- کج بودن دندان ها
- ازدحام و نامرتبی دندان ها
- وجود فاصله بین دندان ها
- اوربایت
- آندربایت
- کراس بایت
- اورجت
- موارد خفیف تا شدید مال اکلوژن
انواع بریس ارتودنسی دیمون
ارتودنسی دیمون انواع مختلفی را شامل می شود که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم:
-
بریس های Damon Clear
Damon Clear براکت سلف لیگیتی بوده که ظاهر زیبا و راحتی دارد و همانطور که از نام آن پیداست، بی رنگ است. مواد آلومینای پلی کریستالی (PCA) به کار رفته در ساخت این بریس باعث مقاومت آن در برابر لک شدن توسط قهوه، خردل و سایر مواد خوراکی می باشد. همچنین نیاز به اورینگ را از بین می برد که موجب کاهش باکتری ها در طول درمان می شود.
-
براکت Damon 3D
براکت Damon 3D یا همان ارتودنسی دیمون سرامیکی از فولاد ضد زنگ برای پایداری و ماده ای شفاف برای زیبایی ساخته شده است. ساختار گرد شده ضمن حفظ عملکرد کلی، راحتی بیمار را بهبود می بخشد. در این سیستم از تکنیک سلف لیگیت استفاده می کند به این صورت که در آن از سیم های سبک تر و براکت هایی با اصطحکاک پایین تر به کار برده شده که مکانیزم لغزش، پایه مکانیکی قوی، اتصال و ساختار دیواره جامد، حرکت دندان را با سرعت و کارایی بهتر کنترل می کند. نتیجه این سیستم، درمان سریع تر می باشد. علاوه بر این، رعایت بهداشت دهان و دندان با براکت Damon 3D آسان تر می باشد.
-
براکت های Damon 3MX
این نوع براکت دارای بدنه ای از فولاد مجسمه سازی شده زیبا می باشد، که نتایج و کارایی را به سطح کاملاً جدیدی می رساند. از مزایای آن می توان به فناوری خود تنظیم کننده منفعل، که با به حداقل رساندن اصطکاک سیم منجر به آسان شدن حرکت سریع دندان ها می شود. همچنین خطوط فوق العاده صاف و لبه های گرد موجب راحتی بیمار و بهبود بهداشت می شود.
-
Damon Q
در این سیستم بریس های کاملاً جدید، فلزی و خود لیبریزاسیون کننده که با هدف افزایش راحتی بیمار طراحی شده است همچنین زمان کلی درمان را کاهش می دهد. بریس های Damon Q دارای موقعیت سنج های متحرک هستند تا به شما کمک کنند، ارتودنتیست براکت ها را در موقعیت مناسب قرار دهد تا لبخندی زیبا به شما بدهند.
ارتودنسی دیمون برای چه کسانی مناسب نیست؟
لازمه ی ارتودنسی دیمون مانند تمام روش های ارتودنسی، رعایت بهداشت می باشد. قطعا افرادی که بهداشت دهان و دندان خود را رعایت نمی کنند، گزینه مناسبی برای این نوع ارتودنسی نیستند. زیرا پوسیدگی دندان ها زمانی که براکت ها روی دندان های شما قرار می گیرند افزایش می یابد. بنابراین برای تقویت دندان ها و جلوگیری از آسیب به آن ها باید از روش هایی که خطر پوسیدگی دندان را افزایش می دهند پرهیز کرد.
مراقبت از ارتودنسی دیمون
نکته ی مهم برای نتیجه بهتر در درمان با ارتودنسی دیمون مراقبتهای بعد از ارتودنسی می باشد که بسیار در نتیجه ی درمان تاثیرگذار است. در ادامه به مراقبت های لازم پس از ارتودنسی اشاره می کنیم:
-
رعایت بهداشت دهانی
رعایت بهداشت دهانی از مهمترین مراقبت ها پس از ارتودنسی دیمون می باشد. باید دندانها و بدنههای دیمون را به طور منظم و به درستی تمیز کنید. استفاده از مسواک مناسب و نخ دندان به همراه دهانشویه ی آنتی باکتریال میتواند به حفظ بهداشت دهان و جلوگیری از مشکلاتی مانند التهاب لثه کمک کند.
-
رعایت رژیم غذایی مناسب
ممکن است در ابتدای مدت درمان، در مصرف برخی از غذاها محدودیت داشته باشید. رعایت رژیم غذایی پیشنهاد شده توسط ارتودنتیست مهم است تا به جلوگیری از آسیب دیدن براکت ها و حفظ استحکام درمان کمک کند.
-
حضور در دورههای بازدید
برای بررسی و تنظیم منظم دستگاه ها و بررسی وضعیت دهان، باید در دورههای بازدیدی که توسط پزشک ارتودنتیست تعیین میشود حضور داشته باشید. این کمک میکند تا در صورت نیاز به تنظیم یا تعویض سیمها، به طور موثر عمل شود.
-
اجتناب از فعالیتهای خطرناک
در طول درمان از انجام فعالیتهایی که میتوانند باعث شکستگی یا آسیب دیدن براکتها شوند، اجتناب کنید.
-
مراقبت در خواب
یکی دیگر از نکات مراقبت از ارتودنسی نحوه مراقبت از آن در خواب می باشد که باید مراقبت کنید تا دندانهای خود را روی هم فشار ندهید. استفاده از روشهایی مانند استفاده از ساقههای سیلیکونی یا استفاده از نایت گارد ممکن است مفید باشد.
ارتودنسی دیمون چقدر طول میکشد؟
مدت زمان این نوع ارتودنسی نسبت به براکت های معمولی کوتاه تر می باشد و معمولا بین 14 تا 18 ماه طول میکشد اما به طور کلی مهمترین عواملی که مدت زمان ارتودنسی را کم و زیاد میکنند،به شرخ زیر می باشد:
- سن بیمار
- نوع دستگاه ارتودنسی
- نوع ناهنجاری
- شدت ناهنجاری
- نحوه مراقبت و همکاری بیمار
- عادات بیمار
- سلامت و بهداشت دهان
ارتودنسی دیمون بهتر است یا ارتودنسی نامرئی؟
سیستم دیمون به خوبی انتظارت بیماران را در رابطه با میزان موفقیت و راحتی درمان تضمین میکند اما هزینه بیشتری به نسبت ارتودنسی نامرئی دارد. از آنجا که طول دوره درمان آن کم است و بیمار بینهایت راحت است به نظر میرسد که ارتودنسی دیمون از سایر روش های درمانی بهتر می باشد.
هزینه ارتودنسی دیمون
هزینه ارتودنسی دیمون به نسبت دیگر روشهای ارتودنسی گران ترمی باشد. و با توجه به عواملی مانند نوع درمان و طریقه به کارگیری متدهای پیشرفته در روش دیمون، شدت ناهنجاری و مهارت و تخصص پزشک و ... میتواند این هزینه متغییر باشد.
بیشتر بخوانید: دندان قروچه چیست و چه خطری برای درمان ارتودنسی دارد؟
آدرس : کرج ، خیابان شهید بهشتی ، بین چهار راه طالقانی و میدان شهدا ، ساختمان پزشکان شاهکرم، طبقه 11
تلفن : 09106106848 - 02632247810
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
نحوه برداشتن براکت های ارتودنسی؛ مراقبتهای پس از درمان
تاریخ انتشار : 1403-06-17تاریخ بروز رسانی : 1403-06-28 -
ارتودنسی نامرئی؛ انواع، معایب، مزایا، مراحل، اهداف درمانی و هزینه
تاریخ انتشار : 1402-07-07تاریخ بروز رسانی : 1403-10-10 -
آیا درمان ارتودنسی باعث لق شدن دندان ها می شود؟
تاریخ انتشار : 1402-10-30تاریخ بروز رسانی : 1403-04-26 -
اهمیت چکاپ ارتودنسی دندان در طول درمان و پس از آن
تاریخ انتشار : 1403-07-15تاریخ بروز رسانی : 1403-07-21 -
برگشت نامنظمی دندانها پس از اتمام دوره درمان با ارتودنسی
تاریخ انتشار : 1403-02-02تاریخ بروز رسانی : 1403-04-26
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .