آدرس مطب دندانپزشکی در کرج تلفن کلینیک ارتودنسی در کرج
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / ارتودنسی / درمان درد ارتودنسی فک بالا و پایین

درمان درد ارتودنسی فک بالا و پایین

استفاده ی ترکیبی از بریس‌ها و سیم‌ها برای ارتودنسی دندان باعث می‌شود که با وارد آوردن فشار روی دندان‌ها به تدریج آنها را صاف و مرتب کنند. بنابراین طبیعی است که پس از بستن بریس، درد اولیه در دندان‌ها، لثه و فک را تجربه کنید.

به یاد داشته باشید دندان ها فقط برای مدت کوتاهی درد دارند و درد را می‌توان با داروهای بدون نسخه یا درمان‌های خانگی ساده کنترل کرد. اگرچه اکثر بیماران در طول درمان ارتودنسی خود کمی ناراحتی را تجربه می کنند، اما نتیجه نهایی یک لبخند خیره کننده است!

آنچه در این مطلب میخوانید

چرا بریس های ارتودنسی باعث ایجاد درد می شوند؟

برای درک اینکه چرا بریس ها در ابتدا می توانند درد ایجاد کنند، درک اصول اولیه ی نحوه ی عملکرد آنها مفید است. به زبان ساده، ارتودنتیست شما یک براکت را روی هر دندان جداگانه می چسباند. این براکتها توسط سیم‌ها، دندانها را به هم متصل می‌کنند و به آن‌ها نیرو وارد می‌کنند، مکانیزمی که باعث می‌شود دندان‌های شما جابجا شده و مرتب شوند. این بریس ها و سیم ها ممکن است بافت نرم دهان و لب های شما را تا زمانی که به آنها عادت کنند تحریک کنند. مانند پوست سفت شده روی دست‌ها، دهان شما نیز با گذشت زمان عادت می‌کند و درد بریس‌ها به زودی کاهش می‌یابد یا از بین می‌رود.

براکت ها معمولا در ابتدا ناراحتی ایجاد می‌کنند زیرا فشار ملایم و در عین حال ثابتی بر دندان های شما وارد می کنند. بسته به ویژگی‌های اکلوژن شما، بریس‌ها ممکن است دندان‌هایتان را فشار داده، بکشند یا در جای خود بچرخانند تا آن‌ها را مرتب کنند. دندان‌های شما از طریق فرآیند التهاب کنترل‌شده و خود محدود شونده حرکت می‌کنند، بنابراین بدن شما در ابتدا این حرکت را به عنوان ناراحتی تلقی می‌کند.

آیا دندان های فک پایینی بیشتر درد می گیرند؟

بسیاری از مردم اعتقاد دارند که دندان های پایینی آن‌ها بیشتر درد می‌گیرد، زیرا این جایی است که زبان احتمالا به بریس‌های شما فشار وارد می‌کند یا آنها را به جلو هل می‌دهد و احساس ناراحتی ایجاد می‌کند. حرکت دادن فک در حین صحبت کردن و جویدن، سایز کوپکتر دندان ها و استخوان متراکم تر فک پایین از دیگر عللی است که بریس های پایینی ممکن است کمی ناراحتی بیشتری ایجاد کنند.

درد ارتودنسی چند روز است و تا کی ادامه دارد؟

خوشبختانه، درد و تحریک ناشی از بریس‌ها محدود به زمان و قابل کنترل است. به طور کلی، سه روز اول پس از اعمال نیرو، بیشترین ناراحتی را ایجاد می کند. بریس‌ها باعث جابه‌جایی دندان‌های شما می‌شوند و بافت ظریف دهان و لب‌ها به لمس فیزیکی بریس‌ها و سیم‌ها عادت ندارند پس می‌توان انتظار داشت که دندان‌ها و لثه‌ها دردناک شوند (به خصوص هنگام غذا خوردن) و همچنین بروز زخمهای کوچک دردناک روی زبان و داخل گونه‌های شما شایع هستند. ممکن است این درد و ناراحتی از یک یا دو روز تا حدود یک هفته طول بکشد.
بریس ها نیز هر یک یا دو ماه یکبار نیاز به تنظیم دارند تا روند درمان شما به آرامی پیش برود.

در طول این معاینات دوره ای، ارتودنتیست شما ممکن است کش ها یا فنرهای دستگاه های شما را محکم کند تا فشار بیشتری به دندان ها وارد شود. ممکن است بعد از این معاینات کمی ناراحتی کوتاه‌مدت در دندان‌ و لثه‌ها داشته باشید، با این حال، درد در روزهای اول استفاده از بریس‌های جدید در بیشترین حالت خود است!
به طور کلی، حدود یک ماه طول می‌کشد تا افراد به حس جدید داشتن بریس در دهان عادت کنند. بدن به طرز قابل توجهی سازگار است و در پایان شش ماه، اغلب شما اصلاً متوجه آنها نخواهید شد.

درد ارتودنسی

درمان خانگی برای درد ارتودنسی

در ادامه تعدادی از درمان‌های خانگی موثر برای کاهش درد ارتودنسی معرفی می‌شوند:

یک کیسه یخ ساده به طور موثر درد و التهاب را تسکین می دهد. کیسه یخ را در یک حوله تمیز پیچیده و آن را روی قسمت بیرونی گونه ها و دهان خود بگذارید.

نوشیدن یک لیوان آب خنک که به آرامی میل شود به کاهش ناراحتی و تورم بریس ها کمک می کند. خوردن غذاهای سرد مثل بستنی نیز مفید هستند.

غرغره کردن آب نمک گرم ممکن است به بهبود هر گونه بریدگی یا زخم داخل دهان شما کمک کند.

ماساژ، یک مسکن شناخته شده است و می تواند درمان موثری برای درد لثه باشد. به سادگی لثه های خود را با حرکات دایره ای با انگشت خود ماساژ دهید تا تورم و ناراحتی از بین برود.

جویدن آدامس یا پاستیل یا چوییز، می تواند به کاهش درد شما کمک کند.

مهم است که بریس های جدید خود را تمیز و عاری از ذرات غذا نگه دارید، بنابراین مسواک زدن منظم و کشیدن نخ دندان ضروری است. به خاطر داشته باشید که برای جلوگیری از تحریک دندان ها و لثه های دردناک حتما مسواک بزنید.

ممکن است شبیه یک مسکن اثبات شده به نظر نرسد، اما صبر و طرز فکر مثبت واقعا می‌تواند در مقابله با درد بریس کمک کند. به یاد داشته باشید، ناراحتی بریس ها فقط چند روز طول می کشد، در حالی که لبخند زیبای جدید شما تا آخر عمر با شما خواهد بود!

تاثیر استفاده از غذاهای نرم برای جلوگیری از درد ارتودنسی

پس از فعال کردن بریس‌ها توسط ارتودنتیست، حساس شدن دندان‌ها در روزهای آینده اتفاق غیر معمولی نیست. در حالی که مصرف داروهای ضد درد کمک کننده است، اما بهتر است در این مدت از غذاهای نرم نیز استفاده کنید. مصرف غذای نرم از وارد آمدن فشار بر دندان‌ها و بریس‌ها جلوگیری کرده و از تشدید التهاب در دهان شما جلوگیری می‌کند. برای جلوگیری از بروز درد بیشتر می توانید از غذاهای زیر استفاده کنید:

داروهای کاهش درد ارتودنسی

مدیریت درد در حین درمان ارتودنسی یک حوزه مهم تحقیقاتی بوده است و مطالعات متعددی به استفاده از مسکن ها در طول دوران ارتودنسی پرداخته است. اگرچه بیشتر مطالعات بر روی استفاده از ایبوپروفن یا استامینوفن برای تسکین درد ارتودنسی تمرکز دارند، مطالعات دیگری به مسکن‌های جایگزین پرداخته‌اند. اینها شامل ناپروکسن، پیروکسیکام و آسپرین هستند.

علاوه بر نوع مسکن، در مورد زمان ارائه ی مسکن به منظور کاهش درد و ناراحتی ارتودنسی نیز بحث هایی وجود داشته است. اگرچه انتظار می رود داروها بعد از کار درد را کاهش دهند، اما پیشنهاد شده است که داروهای پیشگیرانه نیز ممکن است مفید باشد. هنگامی که داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)، مانند ایبوپروفن، قبل از کار تجویز می شود، پیشنهاد شده است که می تواند پاسخ التهابی را کاهش دهد زیرا بدن فرصتی برای جذب و توزیع دارو قبل از شروع هر گونه التهاب را دارد. مطالعاتی که به بررسی تجویز پیشگیرانه ایبوپروفن می پردازند، یافته هایی را تایید و پیشنهاد می‌کنند که کاهش درد مشاهده شده، در نتیجه اثر ضد التهابی پیشگیرانه ایبوپروفن است نه اثر ضد درد آن.

راهکارها و روشهای کاهش درد ارتودنسی

علاوه بر روشهای کنترل خانگی درد و استفاده از داروهای مسکن، سایر روش‌هایی که به تسکین درد ارتودنسی کمک می‌کنند شامل موارد زیر می‌شوند:

مالیدن کرم بی حس کننده خوراکی روی دندان ها و لثه ها به کاهش حساسیت آنها کمک می کند.

موم ارتودنسی با ایجاد یک سد فیزیکی در برابر تحریک بریس‌های شما از بافت نرم دهان و لثه محافظت می‌کند. بعد از غذا و مسواک زدن لازم است که دوباره استفاده شود.

پرهیز از غذاهای چسبنده، سفت و غذاهایی که می توانند بریس ها را از جای خود جدا کنند.


آدرس : کرج ، خیابان شهید بهشتی ، بین چهار راه طالقانی و میدان شهدا ، ساختمان پزشکان شاهکرم، طبقه 11
تلفن : 09106106848 - 02632247810

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :

جدیدترین مقالات

جدیدترین اخبار و مقالات مربوط به ارتودنسی همچنین مطالب مرتبط با زیبایی لبخند را در بخش مقالات بخوانید

نحوه برداشتن براکت های ارتودنسی؛ مراقبتهای پس از درماننحوه برداشتن براکت های ارتودنسی؛ مراقبتهای پس از درمان

برداشتن ارتودنسی از روی دندانها در واقع آخرین مرحله درمان ارتودنسی است که باید توسط متخصص ارتودنسی با ابزارها و تکنیک ها خاص برداشته شود. ...

تاریخ انتشار : 1403-06-17

انواع برس یا مسواک بین دندانی؛ کاربردها، نکات و روش استفادهانواع برس یا مسواک بین دندانی؛ کاربردها، نکات و روش استفاده

این برس ها برای تمیز کردن نواحی غیر قابل دسترس و فواصل بین دندانها استفاده می شود و به کاهش جرم و پلاک دندان بخصوص پس از ارتودنسی و ایمپلنت کمک می کند ...

تاریخ انتشار : 1403-06-13

مهمترین علل و عوامل از دست دادن دندان هامهمترین علل و عوامل از دست دادن دندان ها

عوامل متعددی مانند پوسیدگی دندان ، بیماری‌های لثه و آسیب های فیزیکی می توانند منجر به خراب شدن و از دست رفتن دندان ها شوند. ...

تاریخ انتشار : 1403-06-10