هرآنچه باید درباره ارتودنسی دندان در بارداری بدانید
با توجه به اینکه در حال حاضر تعداد بیشتری از بزرگسالان نسبت به قبل به درمان ارتودنسی روی آوردهاند، زنان اغلب این سوال را دارند که آیا می توانند ارتودنسی خود را در دوران بارداری شروع کنند یا خیر.
خبر خوب این است که شروع یا ادامه درمان ارتودنسی در دوران بارداری مشکلی ندارد و حتی ممکن است زمان مناسبی برای شما باشد. اگر منتظر بمانید تا نوزادتان به دنیا بیاید، ممکن است سختتر باشد که به نوبتهای معاینه بروید.
ارتودنسی در دوران بارداری بحث مهمی است که عمدتاً به دلیل آسیبپذیر بودن مادر و جنین است.
ارتودنسی در بارداری
بارداری زمانی است که یک زن باید به طور ویژه مراقب و تحت نظرباشد. درمان ارتودنسی در دوران بارداری، اگر توسط یک متخصص ارتودنسی واجد شرایط انجام شود، به طور کلی ایمن در نظر گرفته می شود. با این حال، برخی از اقدامات احتیاطی وجود دارد که باید برای اطمینان از ایمنی هر دوی مادر و کودک انجام شود. قبل از هر نوع ارتودنسی در دوران بارداری همیشه با پزشک خود صحبت کنید. آنها می توانند اطلاعات کاملی در مورد ایمنی این روش در اختیار شما بگذارند و به هر سوالی که ممکن است داشته باشید پاسخ دهند.
چند مزیت بالقوه برای درمان ارتودنسی در دوران بارداری وجود دارد. درمان ارتودنسی می تواند ظاهر دندان ها را بهبود بخشد و ممکن است به جلوگیری از مشکلات جویدن و گفتار کمک کند. علاوه بر این، درمان ارتودنسی مناسب در دوران بارداری ممکن است خطر عوارض زایمان و سزارین مثل مشکلات لثه ای را کاهش دهد.
ارتودنسی در بارداری و بعد از زایمان
-
ارتودنسی در حین بارداری
اگر خانمی در حین فرایند درمان به صورت ناخواسته باردار شد یا در هنگام حاملگی بخواهد نسبت به درمان دندانهایش اقدام کند، احتمالا سوالات و نگرانیهای زیادی درباره ارتودنسی در بارداری خواهد داشت.
باید بگوییم که بارداری با ارتودنسی تداخلی ندارد و مشکلی برای مادر یا نوزاد پیش نمیآورد. بنابراین در صورت تایید پزشک متخصص، میتوان ارتودنسی دندانها را شروع کرد. البته از آنجایی که بارداری و ارتودنسی، چالشهای مخصوص به خود را دارند، ممکن است تحمل هر دوی آنها برای برخی از زنان سخت باشد. در این شرایط بهتر است درمان به بعد از دوران شیردهی موکول شود.
-
ارتودنسی بعد از بارداری؛
استفاده از این روش درمانی بعد از زایمان، مشکلی به وجود نمیآورد، اما نیاز به مراجعه منظم به دندانپزشکی دارد. بنابراین، اگر نوزاد پرستار ندارد یا نمیتوان او را برای چند ساعت به کسی سپرد، بهتر است در ماههای اول بعد از بارداری، اقدام به ارتودنسی صورت نگیرد.
آیا در طول بارداری می توان درمان ارتودنسی انجام داد؟
شما باید به درستی برای درمان خود برنامه ریزی کنید و به طور مداوم پیشرفت درمان را با یک دندانپزشک یا متخصص ارتودنسی مورد اعتماد زیر نظر داشته باشید. شروع یک درمان ارتودنسی در دوران بارداری بی خطر است زیرا این امر بر رشد کودک تاثیری نخواهد داشت.
آیا ارتودنسی در بارداری ضرر دارد؟
پاسخ قطعی برای این سوال وجود ندارد زیرا عوامل زیادی وجود دارد که باید در نظر گرفته شوند. این عوامل شامل؛ درمان ارتودنسی خاصی که انجام می شود، مرحله بارداری و سلامت هر دوی مادر و کودک است. با این حال، به طور کلی، انجام یک درمان ارتودنسی در دوران بارداری به شرط رعایت تمام اقدامات احتیاطی به طور کلی بی خطر است.
یکی از نگرانی های رایج در بین متخصصان ارتودنسی، خطر ابتلا به اختلال مفصل فک (TMJ) در زنان باردار است. پس از انجام درمان ارتودنسی در دوران بارداری، خطر کمی برای ایجاد اختلال TMJ وجود دارد. اما تا حد زیادی مزایای بهبود نظم دندانی و کاهش درد فک در زنان باردار بر این خطر غلبه می کند.
به طور کلی، اکثر درمان های ارتودنسی نباید خطرات عمده ای برای سلامت یک زن باردار یا جنین او داشته باشند. با این حال، همیشه قبل از انجام هر گونه درمان ارتودنسی با پزشک خود مشورت کنید زیرا خطرات احتمالی باید در مقابل فواید آن سنجیده شود.
آیا میتوان در دوره بارداری ارتودنسی را برداشت؟
پاسخ کوتاه این است که بله، می توانید. هیچ تناقضی در برداشتن بریس ها در دوران بارداری وجود ندارد. هیچ دارویی استفاده نمی شود. در صورتی که جایگزین الاینرهای شفاف را انتخاب کنید، روشی بسیار راحت تر خواهد بود. عمدتاً به این دلیل که چیزی برای برداشتن وجود ندارد، به این معنا که خود الاینرها از قبل متحرک هستند.
مطلب پیشنهادی : سن مناسب ارتودنسی دندانها
عوارض ارتودنسی در بارداری
از آنجا که بارداری باعث تورم می شود، ممکن است در واقع متوجه یک پدیده ی دندانی به نام تومورهای بارداری شوید. این هیچ چیز خطرناک یا بدخیمی نیست. فقط تورم موقتی است که در بین دندان های شما ایجاد می شود.
هورمون های تغییر یافته در دوران بارداری می توانند باعث لق شدن دندان ها شوند. این بدان معنا نیست که دندانهای شما در معرض خطر افتادن هستند و یا اینکه برای همیشه تکان میخورند. تغییرات هورمونی همچنین می توانند باعث افزایش حجم لثه شوند که در صورت همراهی با بهداشت ضعیف دهان، این مشکل تشدید هم می شود.
به دلیل این عوارض جزئی که ممکن است در دوران بارداری خود با آن مواجه شوید، بهتر است که نوبتهای معاینه توسط متخصص ارتودنسی کمی بیشتر شود.
از دیگر مواردی که ممکن است باعث بروز عوارض در دوران بارداری شود، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
تابش اشعه ایکس؛
همیشه بهترین کار این است که در دوران بارداری از قرار گرفتن در معرض حتی مقادیر اندک تابش خودداری کنید بویژه در سه ماهه ی اول بارداری. با این حال، ارتودنتیست ها یک دستگاه محافظ دارند که روی ناحیه شکم شما قرار می گیرد تا اطمینان حاصل شود که کودک در حال رشد در معرض هیچ گونه تشعشعات تصویربرداری قرار نمی گیرد. اما بطور کلی بهترست بدلیل ارتودنسی در دوران بارداری عکس رادیوگرافی برای شما تجویز نشود.
-
بهداشت دهان؛
اگر باردار هستید، رعایت بهداشت دهان و دندان در طول درمان ارتودنسی بسیار ضروری است. متخصص ارتودنسی به شما یاد می دهد که چگونه از بریس های خود مراقبت کنید تا هر گونه باکتری یا ذرات غذا را از بین ببرید و همچنین لثه های خود را سالم نگه دارید.
یکی از عوارض ناگواری که بسیاری از زنان در اوایل بارداری متحمل می شوند، تهوع صبحگاهی است. اگر استفراغ می کنید، دندان های شما در معرض اسیدی قرار می گیرند که آنقدر قوی است که فلز را از بین ببرد. این بدان معنی است که مطمئناً می تواند دندان های شما را فرسایش دهد. اگر در دوران بارداری دچار استفراغ شدید، باید دقایقی پس از وقوع آن، دندان های خود را بشویید و مسواک بزنید.
-
مصرف دارو؛
اگر نگران مصرف دارو در دوران بارداری خود هستید، خبر خوب این است که درمان ارتودنسی نیازی به مصرف هیچ نوع دارویی ندارد. همچنین به ندرت پیش میآید که متخصص ارتودنسی نیاز به انجام عملی تحت بیهوشی داشته باشد، بنابراین نگران تأثیر آن بر روی نوزاد نخواهید بود.
بهترین روش ارتودنسی در بارداری
بهترین روش ارتودنسی در بارداری، برای همه یکسان نیست. متخصص باید با توجه به وضعیت دهان و دندان، شرایط جسمی و روانی و خواستههای فرد، بهترین روش را انتخاب کند. مراجعه به یک متخصص خوب علاوه بر تحقیق در مورد روشهای ارتودنسی باعث می شود تا بتوانید به تصمیم نهایی او اعتماد کنید. در ادامه با بهترین روشهای ارتودنسی در بارداری آشنا میشوید.
-
ارتودنسی ثابت؛
یکی از روشهای رایج در ارتودنسی، استفاده از بریسهای فلزی ثابت است که به عنوان ارتودنسی ثابت شناخته میشود. این بریسها به وسیله سیمهای قوسدار به دندانها متصل شده و به صورت ثابت بر روی دندانها قرار میگیرند.
مراجعات دورهای به متخصص ارتودنسی در این روش بسیار اساسی است؛ زیرا در هر مراجعه، بریسها مورد بازبینی قرار گرفته و در صورت لزوم، محکم میشوند تا فشار لازم بر روی دندانها اعمال شود. از جمله ویژگیهای مثبت این روش، هزینه نسبتا کمتر آن نسبت به سایر روشهای ارتودنسی است.
-
ارتودنسی متحرک؛
اگر به هر دلیلی مایل به استفاده از ارتودنسی ثابت نیستید، در صورت تایید متخصص میتوانید از ارتودنسی متحرک استفاده کنید. این نوع ارتودنسی برخلاف روش ثابت، قابلیت جابهجایی دارد.
همچنین بعضی از دستگاههای ارتودنسی متحرک شفاف هستند؛ به همین دلیل به آنها ارتودنسی نامرئی نیز میگویند. اگر دوست ندارید ظاهر شما در طول دوره درمان تغییر کند، میتوانید این روش را انتخاب کنید.
برای آگاهی از اصلاح طرح لبخند؛ هزینه، انواع روشها، فواید و عوارض ؛ کلیک کنید.
آدرس : کرج ، خیابان شهید بهشتی ، بین چهار راه طالقانی و میدان شهدا ، ساختمان پزشکان شاهکرم، طبقه 11
تلفن : 09106106848 - 02632247810
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
درمان درد ارتودنسی فک بالا و پایین
تاریخ انتشار : 1402-11-30تاریخ بروز رسانی : 1403-04-26 -
همه چیز درباره ارتودنسی ثابت
تاریخ انتشار : 1402-06-16تاریخ بروز رسانی : 1403-05-22 -
علت جلو بودن فک بالا و پائین و درمان آن با ارتودنسی
تاریخ انتشار : 1403-05-10تاریخ بروز رسانی : 1403-05-29 -
نقش درمان ارتودنسی در تنفس دهانی
تاریخ انتشار : 1402-12-16تاریخ بروز رسانی : 1403-04-26 -
راهکار رفع خشکی دهان در طول درمان ارتودنسی
تاریخ انتشار : 1403-02-11تاریخ بروز رسانی : 1403-05-22
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .