آدرس مطب دندانپزشکی در کرج تلفن کلینیک ارتودنسی در کرج
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / ناهنجاریهای فکی / دندان قروچه چیست و چه خطری برای درمان ارتودنسی دارد؟

دندان قروچه چیست و چه خطری برای درمان ارتودنسی دارد؟

گاهی ممکن است افراد به دلایل مختلف همچون عصبانیت و استرس، دندان‌های خود را به هم فشاردهند. این عمل به نام دندان قروچه شناخته می‌شود و به صورت ارادی یا غیرارادی در طول روز یا در خواب شبانه اتفاق بیفتد. این عمل، که به طور اشتباهی ممکن است توسط فرد انجام شود، می‌تواند آثار مخربی بر روی سلامت دندان‌ها و ساختارهای فک داشته باشد. در ادامه به بررسی بیشترعلل و درمان دندان قروچه می پردازیم.

آنچه در این مطلب میخوانید

دندان قروچه یا براکسیسم چیست؟

دندان قروچه یا براکسیسم به وضعیتی گفته می شود که در آن، فرد دندان های خود را به هم می ساید یا به هم فشار میدهد و دندان ها را به طرفین یا عقب و جلو حرکت می‌دهد، در حالی که چیزی نمی خورد. دندان قروچه ممکن است به طور ناخودآگاه هنگام بیداری اتفاق بی افتد یا در هنگام خواب که کنترل این وضعیت در این حالت سخت ‌تر می باشد و یک اختلال حرکتی مرتبط با خواب میباشد.

دندان قروچه به چه علت است؟

از کجا بفهمیم دندان قروچه داریم؟

بروز علائم زیر نشان ‌دهنده بیماری دندان قروچه می باشد.

دندان قروچه و ارتودنسی

درمان دندان قروچه با ارتودنسی امکان پذیر است؟

در ابتدا قبل از هر چیزی باید ریشه این بیماری شناخته شود چرا که همه ی انواع دندان قروچه با ارتودنسی درمان نمی شود. پس اگر ریشه بیماری روحی باشد، باید تحت نظر روانپزشک، به درمان دندان قروچه پرداخت. همچنین گاهی دندان قروچه ناشی از جفت شدن نامناسب دندان‌ها می باشد که در این صورت میتوان با کمک یک متخصص ارتودنسی با ردیف کردن دندان‌ها و هم تراز کردن فک‌ها، به این مشکل پایان داد. اگر فرد نیاز به جراحی فک داشته باشد، بعد از انجام ارتودنسی باید جراحی فک کند و سپس بعد از چند ماه علاوه بر زیبایی ،از دندان قروچه نیز رهایی می‌ یابد.

پیشگیری از آسیبهای دندان قروچه برای ارتودنسی

استفاده ازاین محافظ ها برای براکسیسم شبانه یا به هم ساییده شدن دندان ها در طول خواب مناسب است. نایت گاردها متناسب با شکل و موقعیت دندان های شما ساخته می شوند و مانع از تحلیل رفتن مینای دندان به واسطه دندان قروچه می شوند. با این محافظ ها حتی اگر دندان قروچه را درمان نکنید حداقل مطمئن هستید، که بیشتر از این دندان های شما آسیب نخواهند دید.

بیوفیدبک تکنیکی است که در آن یک درمانگر به شما می‌آموزد که چگونه حرکات عضله فک خود را از طریق بازخورد بینایی، ارتعاشی یا شنوایی تولید شده از الکترومیوگرافی کنترل کنید.

استفاده از این روغن به شما احساس شادابی می دهد و همچنین به آرامش سیستم عصبی شما کمک می کند. چند قطره اسانس نعناع را با روغن نارگیل مخلوط کنید. این مخلوط را روی تمام گردن و فک خود بمالید و به آرامی ماساژ دهید. این کار را حداقل دو بار در روز انجام دهید. ماساژ با روغن نعناع قبل از خواب به جلوگیری از ساییدن دندان کمک می کند.

اگر شب ها دچار دندان قروچه می شوید توصیه می شود که مصرف کافئین را کاهش دهید. تحقیقات اخیر نشان داده است که مصرف بیش از 5 فنجان قهوه در روز به مدت طولانی می تواند باعث بروز مشکلات عصبی و روانی در فرد شود و عوارضی مانند مصرف طولانی مدت داروهای مسکن دارد.

اگر به خاطر استرس دندان هایتان را به هم فشار می دهید، ممکن است بتوانید با یادگیری استراتژی هایی که آرامش را تقویت می کنند، مانند مدیتیشن، از این مشکل جلوگیری نمایید.

برای کاهش التهاب، اسپاسم و گرفتگی عضلات فک و دهان از زردچوبه استفاده نمایید. برای درمان دندان قروچه، قبل از خواب زردچوبه را با شیر مخلوط کرده و میل کنید .

تغییرات سبک زندگی نیز می‌تواند تا حدود زیادی به دندان قروچه کمک کند. که به شرح زیر می باشد:

  1. از مصرف غذاها و نوشیدنی‌های حاوی کافئین مانند نوشابه، شکلات و قهوه خودداری کنید.
  2. از نوشیدن الکل اجتناب کنید. دندان قروچه پس از مصرف الکل تشدید می ‌شود.
  3. از جویدن مداد یا خودکار یا هر چیزی که غذا نیست خودداری کنید. از جویدن آدامس خودداری کنید زیرا باعث می‌شود عضلات فکتان بیشتر به فشردن عادت کنند و احتمال دندان قروچه را افزایش دهید.
  4. به خودتان آموزش دهید که دندان‌های خود را به هم فشار ندهید یا به هم فشار نیاورید. اگر متوجه شدید که در طول روز به هم فشار می‌دهید یا می ‌سایید، نوک زبان خود را بین دندان‌هایتان قرار دهید. این تمرین عضلات فک شما را تمرین می‌دهد تا آرام شوند.

آیا دندان قروچه خطرناک می باشد؟

در صورتی که دندان قروچه درمان نشود، ممکن است باعث ساییدگی دندان، شکستگی و حتی تحلیل رفتن لثه و از دست دادن دندان‌ها شود.


آدرس : کرج ، خیابان شهید بهشتی ، بین چهار راه طالقانی و میدان شهدا ، ساختمان پزشکان شاهکرم، طبقه 11
تلفن : 09106106848 - 02632247810

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :

جدیدترین مقالات

جدیدترین اخبار و مقالات مربوط به ارتودنسی همچنین مطالب مرتبط با زیبایی لبخند را در بخش مقالات بخوانید

روند و زمان رویش دندانهای شیری و دائمیروند و زمان رویش دندانهای شیری و دائمی

زمان رویش اولین دندان دائمی پس از افتادن دندان شیری، معمولاً در دوره دندانی مختلط و در سنین ۶ تا ۷ سالگی کودکان آغاز می شود. ...

تاریخ انتشار : 1403-08-27

درمان خر و پف یا آپنه خواب توسط متخصص ارتودنسیدرمان خر و پف یا آپنه خواب توسط متخصص ارتودنسی

آپنه خواب یا وقفه تنفسی در خواب، یکی از مشکلات شایع تنفسی است که متخصصان ارتودنسی با اصلاح رشد فک و هدایت صحیح استخوانهای فک آن را درمان می کنند. ...

تاریخ انتشار : 1403-08-20

کاربردهای کش الاستیک یا اورینگ ارتودنسی چیست ؟کاربردهای کش الاستیک یا اورینگ ارتودنسی چیست ؟

کش های ارتودنسی بین براکت های دندانهای فک بالا و پایین قرار می گیرند و با اعمال فشار کنترل شده باعث جابجایی دندانها و تراز کردن فک ها می شوند. ...

تاریخ انتشار : 1403-08-13