لبخند لثه ای چیست؛راهکارهایی برای رهایی از لبخند لثه ای
در زمان خندیدن، لب های افراد از یکدیگر فاصله می گیرند و قسمتی از فضای دهان و دندان مشاهده میشود. به طور کلی نمایش لثه در هنگام لبخند زدن در مردان و زنان و البته در سنین مختلف متفاوت است. در مردان به طور معمول باید در حدود 1 الی 2 میلیمتر و در زنان در حدود 3 الی 4 میلیمتر از لثه در هنگام خندیدن مشخص نمایان میشود. لبخند لثه ای به لبخندی گفته میشود که در حالت خندیدن لثه فرد بیشتر از حد نرمال دیده میشود که میتواند دلایل و عوامل مختلفی داشته باشد که سبب ایجاد چنین حالتی شده است. از آنجا که لبخند لثهای ظاهری نازیبا ایجاد میکند، افرادی که لبخند لثهای دارند اعتماد به نفس خود را از دست داده و به دنبال درمان این عارضه هستند. خوشبختانه راهکارهای درمانی برای رفع این مشکل وجود دارد که در ادامه به بررسی این روشها میپردازیم. افزایش اعتماد به نفس در بیمار و بهبود زیبایی لبخند و اصلاح شکل دندان ها هنگام لبخند زدن از مزایای درمان لبخند لثه ای است.
لبخند لثه ای چیست؟
لبخند لثهای به حالتی گفته میشود که بخش زیادی از بافت لثه هنگام لبخند زدن مشخص شود و نسبت بین لثه به دندان متناسب نباشد.
علت ایجاد لبخند لثهای
دلایل بسیاری برای لبخند لثهای وجود دارد که تعداد بسیاری از آنها ژنتیکی است. در ادامه به چند دلیل مربوط به لبخند لثهای اشاره میکنیم:
- کوتاه بودن لب بالایی دلیل رایج لبخند لثهای است. اگر لب به اندازهی کافی پایین نیاید، وقتی میخندید مقدار بیشتری از لثهی شما دیده میشود.
- دندانهای کوتاه و کوچک هم میتواند ریشهی این موضوع باشد. دندانها ممکن است به این دلیل کوتاه باشند که کامل درنیامدهاند و هنوز با مقداری از بافت لثه پوشیده میشوند یا این که فقط در مقایسه با لثهها و در اثر سایش یا ژنتیک، کوچک هستند.
- یکی دیگر از دلایل لبخند لثهای باز هم مربوط به لب بالایی است. به این صورت که اندازهی لب بالایی شما کاملاً مناسب است؛ اما وقتی میخندید لب بالا بیش از حد منقبض میشود و باعث میشود لب خیلی بالا برود و مقدار بیشتری از لثه نمایان شود.
- یکی دیگر از دلایل لبخند لثهای در ارتباط با مشکلات استخوانبندی است. در این مورد، ممکن است فک بالا خیلی بزرگ باشد یا بیش از حد جلو آمده باشد، و این موضوع میتواند باعث نمایان شدن مقدار زیادی از لثه یا حتی برآمدهشدن لثه شود.
- برخی از افراد هم مبتلا به عارضهای به نام هایپرتروفی لثهای هستند، یعنی بافت لثههای آنها در اطراف دندان بیش از حد رشد میکند.
شما می توانید برای اصلاح لبخند لثه ای و سایر ناهنجاری های فک صورت به مطب دکتر پدرام دانش کاظمی در کرج مراجعه نمایید.
سایر عوامل که به تنهایی بر لبخند لثه ای تأثیرگذارند عبارتاند از:
یکی از شایعترین علل لبخند لثه، برجسته شدن بیش از حد استخوان فک است. این استخوان، در واقع، در برخی موارد میتواند بیش از حد طبیعی بیرونزده باشد و این امر بدیهی است که منجر بهقرار گرفتن بیشتر در معرض لثهها هنگام لبخند زدن میشود.
عضله اوربیکولاریس دهان مسئول لبخند لثه است. به لطف این عضله ما میتوانیم لبخند بزنیم و اگر انقباض عضله اوربیکولار بیش از حد اتفاق بیفتد، لب بالایی بیش از حد طبیعی کشیده و بلند میشود و باعث قرارگرفتن بیشتر در معرض لثهها میشود.
فک بلند زمانی اتفاق میافتد که رشد بیش از حد عمودی فک بالا وجود داشته باشد. این حالت نیز منجر به بیرون زدن لثه میشود.
هنگامی که یک ناهنجاری در طول روند رویش دندان رخ میدهد، بخشی از تاج دندان توسط لثه پوشانده میشود.
پوزیشن دندانی پایین، در اثر رویش بیش از حد دندانهای ثنایای فوقانی به دلیل عدم تماس با دندانهای تحتانی ایجاد میشود.
پوشانده شدن ارتفاع بیشتری از تاج توسط لثه. این حالت معمولاً در موارد ملایم دیده میشود.
اصلاح لبخند لثه ای مناسب چه کسانی است؟
برای اینکه امکان درمان لبخند لثه ای برای افراد وجود داشته باشد باید شرایط زیر را دارا باشند:
- افرادی که به لحاظ جسمی و عمومی سلامتی کامل دارند.
- به بیماری خاص مبتلا نباشد.
- عدم استفاده از داروی خاص
- افرادی که به دنبال زیبایی ظاهری واصلاح و درمان ن لبخند لثه ای هستند.
- افرادی که با داشتن بیماری ژنتیکی به دنبال درمان لبخند لثه ای هستند.
مزایای اصلاح لبخند لثهای
شماری از مزایای درمان لبخند لثهای به شرح زیر است:
- اصلاح خط ناهموار لثه
- برداشتن بافت اضافی لثه که باعث نازیبا شدن لبخند میشود.
- اصلاح لبخند لثهای عملی تقریباً بدون درد است که در مطب دندانپزشکی قابل انجام است.
- زیباتر شدن لبخند و چهره بیمار
- افزایش اعتماد به نفس
- سریع و کوتاه بودن دوران بهبود و التیام
راهکارهایی برای رهایی از لبخند لثه ای
در درمان لبخند لثه ای و برای اصلاح لبخند روش های متخلفی مثل جراحی یا غیر جراحی وجود دارد که عبارتند از :
ارتودنسی اصلاح لبخند لثه ای : در این روش با توجه به موقعیت قرار گرفتن دندان ها و یا اینکه موقعیت قرارگیری دندان ها از فک جلوتر از حد معمول باشد ممکن است لثه ها هنگام لبخند زدن بیشتر و برجسته تر از حد معمول مشخص شوند. در درمان لبخند لثه ای با ارتودنسی نامرئی هم میتوان نحوه قرارگیری دندان ها به اندازه فک را درمان کرد تا میزان کمتری از لثه ها هنگام لبخند زدن مشخص میشود.
اصلاح لبخند لثه ای با جراحی لثه : در این روش متخصص جراحی لثه با انجام روش جینجیوکتومی بافت اضافی روی دندان را برمیدارد تا مقدار بیشتری از دندان و تاج دندان مشخص شود.
اصلاح لبخند لثه ای با لیزر : در این روش دندانپزشک مقدار بافت اضافی لثه ها را با لیزر برمیدارد و مقدار باقی مانده را اطراف دندان در موقعیت صحیح شکل میدهد.
افزایش طول تاج دندان : در این روش قسمت اضافی لثه برداشته شده تا قسمت بیشتری از تاج دندان مشخص شود. جراحی لثه در این روش به شکلی است که قسمت تاج دندان ها مشخص نباشند و بوسیله بافت لثه پنهان شده باشند.
هزینه اصلاح لبخند لثه ای
بسته به روشی که توسط دندانپزشک انتخاب می شود هزینه و قیمت درمان این مشکل متغییر است.
برای آگاهی از مراحل ارتودنسی دندان ؛ روی لینک کلیک کنید.
آدرس : کرج ، خیابان شهید بهشتی ، بین چهار راه طالقانی و میدان شهدا ، ساختمان پزشکان شاهکرم، طبقه 11
تلفن : 09106106848 - 02632247810
نظرات کاربران درباره این مطلب :بهارا ذاکر [ 1402-07-03 ]
من اعتماد به نفسم خیلی اومده پایین وقتی میخندم لثه های بالام کامل معلوم میشه دقیقا هکمین لبخند لثه ایی البته یکی از دوستانم گفت میتونم بوتاکس کنم میخواستم اگه ممکنه شما بهم راهنمایی بدید
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .